Monday, 3 June 2013

kisah heavy heart..ceiitt =="

actually xtawu mimpi ape tbe2 nak update blog sngat2..haha
eh eh assalamualaikum^^ apa habaq?sihat dak hampa semua?

huuurrrmmm........
sebenarnye kankankan...

aq for the very first time disini...when suddenly..accidentally...and without realizing its gonna happen telah mengalami satu perasaan aneh yang yang yang...huuuu susah nak ckap..malu pun ade...sbb bnde nieh mmg bnde yg da agak lame aq xrase...huaargghh!! ye laa bile bnde melibatkan hati nieh die jadi segan sngat2 nak story kat org..ekekeke mngada gila!! haha tapi kalau xluahkan hati nieh rase heavy sngat... heavy tahap gler bangang..fuuuu~~ perasaan dimana aq boleh menangis bile rindukan ehemm3...uiisshh xpernah2 aq rase perasaan nie semenjak menjejakkan kaki ke bumi jeli nieh tapi tbe2.......huurmmm :( nak nanges boleh x?? ahaks ==" please boleh laa please3...eceehh cut it off syamam!!

well...aq honestly terlalu rindu sngat2 dekat rumah...senang cakap HOMESICK weyhh..fuuhh thats it! yeayy da bgtaw..hahakkk bodoh gler ==" first tyme kowt aq homesick dekat jeli nieh...tyme sem 1 xde plak homesick mcm nie...siap happy2 ag xnak balek kdg2 tuh..ceeiitt tipu je :P kalau laa umi n ayah tawu betapa homesick nye aq...ayaahhh~~ mai laa amik syamam...mai laa...syamam nak balek..wuwuwuwuu *pang* ayah bagi sedaaiihh~ hahaha


due tige menjak nieh..ok mcm xbest...tukar ayat..sejak due menjak kebelakangan nieh..errghhh buruk ag..watever laa kan..errmm aq asyik ingat rumah je smpai termimpi2...padahal bukan ade ape sngat pun kalau aq de kat umah...tid0 makan kene bebel ngan umi then tido balek mngadap laptop 24/7..he0oll~ tapi tu laa heaven...dapat dgr suare umi tu even bebel sngat2 laa nikmat yg xternilai..berharga dan bagaikan emas..hehee mcm over plak..hey hey betul kowt!!...die bising tande die syg..untuk kebaekan sejagat..means that die syg aq..awwnnnn nak gigit jari bnyak3 boleh x..hahahaha gosh aq merepek gler ryte n0w...


teringat tyme cuti pru13 yg lepas...tyme jumpe ayah dkat guaq..aq da nak kena balek kulim da tyme tu sbb tiket balek jeli aq malam nye..pagi tu ayah bawak g mandi air terjun^^ best sngat2..heee tyme salam ayah tuh aq baru je bngun tido..saket dada sngat2 sbb maen kuat sngat terjun2 lawan arus..mngade kowt aq nak maen jgak xingat dunia..hohoho ayah mcm biase laa usap2 kepala aq n cium dahi aq pastu die bace doa kat ubun2 aq...uhuukk3 tyme tuh aq terharu laen macam..even da biase da ayah buat mcm tuh..selalu sngat da...tapi mngkin sbb pada ketika itu aq just ade ayah je by my side..umi adek2 akak2 smue xde..aq jadi sebak terkilan mcm mane ntah...tambah2 dah lame sngat xbalek umah..sejak cuti midsem ag kowt aq xbalek2..wuwuwuwuwu ok nak nanges..aq tahan je tyme tu xnak nanges (ego laa konon)..aq peluk ayah kuat2 then kiss pipi ayah..ok nak nanges ag..(mngade2!)huaaarrgghh!! aq rindu gler umah...rindu nak kene perli sakat ngan ayah maen tumbuk2 geletek2 ngan ayah..rindu nak gusti2 guling2 ngan adek, crite soal hati ngan die (gedik heck)..rindu nak peluk belakang umi tyme umi tido...rindu nak manje2 ngan jiah...rindu nak buli2 isyqi story mory ngan die..rindu amrah...rindu smue bnde...even setiap perabot and debu serta binatang yang ade dalam rumah tuh (ok melampau gler..tipu sngat..haha!!) pun aq rindu..eh eh xlah..hehehe 


effects homesick nieh kat aq kuat gler smpai aq jadi malaihhh ngat nak study..suke sngat termenung...kuat makan (eh yeke..xhomesick pun kuat makan gak) n suke nak tido terlbey2...addooyy3...xsmpai seminggu ag nak final..mane semangat membara waja aq sem lepas..kenape sem nieh aq xde dah semangat tuh..huuu~ syamam!! wake up!! jgn lemah semangat!! ape nieh setakat berape mnggu je ag nak balek..chillax laa...(sebulan ag T_T lame kowt) dah laa aq serabut kne belajar thai plak sem depan..shiitt! (astagfirullah hal azim syamam!!) hahahaha 0oppss soorryyy~~ so syamam sebenarnye memerlukan motivation ryte n0w..anyone can help her? please help me to wake her up..even smpai tahap harus smack her down,slap her cheeks and kick her watever, please I beg u all just do it asalkan die dapat balek semangat die nak focus n study!!! nie x, mate pandang slide notes tapi fikiran melayang kot laen...errrgghh!!! nak mencarut aserr...tsskk tsskk~~


takuuuttt...takutt sngat dgn perasaan nak give up nieh...mcm seolah2 aq xkisah ape nak jadi final..mampuiihh pi laa kat die..xmaw study...haaaa smpai mcm tuh..huuu~~ aq sepertinye cuak sngat2 tapi x bersegera menstudy kan smue subjek2 hardcore sem ini langsung..malah aq membiarkan sahaja diriku tersadai atas katil or lantai smbil berangan nak buat ape cuti sem nanti kemudian menatap movie untuk 3 ke 4 jam dan berusaha menghabeskan game yg ntah pape tuhh..aig0ooo syamam mngade btol..awat laa hg jadi lagu niihh...sejak bile hg da pandai lupe smue susah payah jerih perih umi ayah besaqkan hg bagi makan duet smua smpai hg smbung ijazah nieh..hg ingat senang ka depa nak bgi hg blajaq?penat depa dok besaqkan hg drpada hinguihh dok meleleh smpai laa pakai tudung senget then naek basikal kene kejar anjing hidung berdarah dok riaauu kat umi gigi patah jatuh beskal...pastu ok mcm xperlu..senyap laa hg!! (mcm ade split personality plak kat sini..bwahahaa) so ape perlu aq buat?? ya Allah kuatkan laa hati hambamu nieh..awat dia malaihh sngatt laa nie..awat awat syamam!!! huuuuuu~ mana yg xkena?!!!


jadi nyee...kepada smue insan yg wujud dalam hidup aq...
aq mohon maaf andai ade tersalah bicara or tersilap dalam berurusan dengan korg semua...tolong maafkan aq..mgkin ade org yg xbrape nak berkenan kat aq sbb aq jahat sngat ngan die sbb tu laa kowt Allah block hati aq kejap..eceehh drama betul~ haha eh x aq serious nieh :) maafkan aq ye semua...please doakan aq dapat balek semangat aq...dapat balek motivation aq..doakan aq dapat buat sehabes yg terbaek semampu daya aq dalam final kali nieh...result xpernah penting dalam hidup aq...yg penting usaha gler2 n doa yg aq letak dalam perjuangan nak buat yg terbaek..tu yg penting..result second thing untuk difikirkan..kalau buat elok2 gler2 punye tapi xdpat gempak sngat result pun xpe..bg aq yg penting puas sbb da try my best..ade erti nye disebalek smue tuh..kan korang kan?? huhuuu..ok laa aq sbnarnye dok tunggu line umk nak tolong daftarkan subjek kat sorg member aq nieh..maher namenye..kesian die xdapat2 ag daftar satu subjek..ok bye then! chillax! have faith^^ be strong..doakan aq deyhh^^


p/s : jom cheers kat aq jom!! hehehe go syamam go go syamam boleh!! fighting!! ohyeahh syamam hebat ohyeaahh syamam boleh!! haha mnyampah~~~~ 






❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

No comments:

Post a Comment