Wednesday, 13 February 2013

bUSY ke?

Well assalamuaikum semua ^^~
hey hey korang! sihat x??whats up lately? x)

aq actually tengah bengang dengan button 'caps lock' aq..
sngat BENGANG smpai rase nak ketuk2 je keyboard nieh...
reason?? sbb die dok berkelip2 on n off dgn sendiri nye n result in every words yg aq type jadi besar kecik besar kecik n n n aq kene padam then type balek banyak kali!! >< eerrgghhh!!~~

nie nak siap tulis post nieh bila x taw laa..aiisshh~
sabar syaMAm sabar..EH tengok tuh die buat pERANGAI dAH =0=
xpe xpe syamam budak baek so xley marah2..ekekeke ok chill3,tarik nafasS..FUuuHHh~ HEEeyyYY >.< kurang ajar punYE KEYboaRd..malas da nak padam balek..huuu

ok lets get it started..satu bnde yg aq sngat peRASAN perBEzAAN cuti sem kali nieh n sem laen2 tyme asasi dlu is aq sngat2 busy tHIS SEM BREak...terase laEn sNGAT tapi somehow mcm best sbb at least xbOSAN n duduk RUMAH je goyang Kaki,MAKAN TIDO DAN sebagainye...HAahAHAHA ok memanG NAK kene capslOck Nieh..parT MAKAN Tido die besarkan pLAK..PERLI AQ ke ape? >.< HUAarRgghh!!!

....................

ok that was 2days ago..now keyboard aq mcm dah okay..haha arytuh fed up gler..aq log out je terus blogger..LOL punye lah saket hati..haha eh eh assalamualaikum balek^^ hehe so korang sihat x?? alhamdulillah if sihat2 ag.. thats mean Allah xtarik ag nikmat kesihatan yg kite kecapi nowadays..so mcm biase, bersyukur lah :) ye anak2,how to show that kite bersyukur? ahha2!! *berlagak mcm cikgu* there is two ways, first simply ucapkan alhamdulillah^^ n the second one is manfaatkan seluruh tubuh badan kite kearah kebaekan semampu yg boleh...-the end- haha kalau nak hurai panjang berjela plak pastu mengarut2 je lebih :P kali ni aim aq mcm biase la..berangan nak create a short post yg termampu aq buat..short lah sngat kan..okbye! teeehee~~

so mcm aq cte in my last post..aq kene buat siep dekat pet clinic n shop...

name kedai tuh 'mesra' pet clinic&surgery..mule2 aq plan nak buat siep sorng2..then mcm ajak nurul pun best sbb at least ade kawan nak teman..n aq dah laa cuak first time g buat kind of kerja lapangan so wateva tuhh..sumpah mule2 I thought it will be soooo bored sbb kecik je cawangan putrajaya punye..n mcm xde ape sngat..sekali pas sehari due..peerrgghh penat seeyhh,plus bnyak bnde kene buat sebenarnye..hahaha padan muka hang syamam! xD ade 2org abg yg incharge kat branch putrajaya which is...

abang ying and abg yono!!~ ohyeah dorng sngat laa jahat n kejam n pembuli...uwaargghh!! haha tipu jee xP dorng baek sngat kowt..kitorng dtg lewat keje pun abg yono x marah n siap tolong cover ag kat boss..haha seronok sngat keje kat sane sbb ade dorng lah..otak gile2 n kelakar seyh..plus kuat gler sakat aq n paleng best suke belanje kitorng makan :P ahaks mcm2 bnde yg xde dalam buku aq belajar from dorang..about life,experience mcm mane dorng survive merempat n so on..diorng actually from indonesia..abg ying dah kawen n her wife maid dkat rumah boss..boss ckap kat aq abg yono mcm unofficial manager dkat branch putrajaya,die paleng lame keje kat situ..abg ying mcm baru..boss percaye sngat kat abg yono,sbb die sngat lah dedicated orgnye..rajin,bersungguh2 je keje aq tngok..jenis yg amanah laa bab2 duet..bagus3!! haaha dah 2years abg yono xbalek indon..sdey kowt dgr die ckap rindu kat rumah n mak die :") raya kat kedai je sorng2..kesian gler..huuu~ abg yono nieh mcm manje lah,maybe sbb xkawen ag kowt..haha die open gler dgn aq,siap tunjuk gmbar rumah n family die..padahal aq xmintak pun..lolzz.. =0= paleng menyampah bile die panggil aq 'yayang' OMG!!gelii weeyyhh hahaha sengal~ sumpah gedikk..


banyak bnde aq belajar kat sni...cmne nak buat 'spaying' and 'castration'..in simple word, kasi kucing..aq pandai dah nak kasi kucing jantan..ahaks~ senang je kowt..tpi apparatus n materials die aq xde lah..so kalau korng nk aq tolong buat,prepare brg dlu :P haha then aq for the first time pandai jage cashier,aq mmg 'concer' abes laa kaunter tuh..smue keje aq incharge bahagian tuh..kalau aq xde je nanti nurul jerit "shaa!!ade org nk bayar!!" hahaha uruskan boarding n treatment file..pastu aq belajar care mandi kucing,bubuh ubat,tolong doktor buat treatment&injection..kalau dpat kucing baek tuh best ah,kalau yg ganas tuh habes tgn kene cakar..soobbss~ pastu repack barang,susun brg,label harga ape smue..bg makan,tukar air ape smue..penaatt weeyhhh fuuuhh!!~ keje start 8pagi smpai lah 9.30 malam..kdg2 lajak smpai 10lebey2..tapi puas hati lah..sbb bnyak customer n keje kene buat..xlah dok saje je..hehe Dr.Ridhwan n Dr.Syam incharge branch nieh gilir2 every week..Dr.Ridhwan bapak best gler..die ckap cm teenager laa..oh oh maybe sbb die baru graduate 2years ago..haha xsombong n kitorng xawkward langsung kowt,mcm member je borak ngan die plus die peramah n lawak orgnye..aq selalu dgr abg yono cte kat Dr.Ridhwan pasal masalah die :) Dr.Ridhwan baek sngat,die bnyak bg semangat kat abg yono :) n also kitorng! hek3 selalu lah abg yono kenekan Dr. n Dr. pun kenekan die balek..mcm budak2 ==" aig0o! xsempat amik gambar dgn Dr.Ridhwan sbb malu..hehekk bile xmalu die xde plak,die incharge kat branch bangi :( sdeeyy..

aq rindu sngat nak g sane ag..aq siap ingat name every cats n rabbits kat sane kowt..LOL best gler dpat maen dgn kucing2 yg sngat2 comel n manje..seriously sweet memory lah kat sane :) teringat abg yono cakap tyme last day.."sdey,nanti dtg lah lagi jumpa saya" haha smbil gelak2 malu..gedik abg yono nieh! hopefully all of them are doing well n happy2 je selalu^^ insyaAllah next time nak lepak same2 lagi mcm selalu..heee~ best kowt lepak dgn dorng n doktor borak2 smbil minum..sumpah best :")


after habis busy dgn siep for about 11-12days..aq ingat boleh la nak siapkan report..but then ayah kene warded :) well,my super'ayah' kene batu karang..in the right kidney..menurut payed (mcm perlu!haha) ayah undergoes extracorporeal shockwave lithotripsy which is tembak laser dekat kidney stone n hancurkan to small pieces mcm pasir n pass out through urine..xkene operate laa,just tebuk a hole kat belakang pinggang n shoot laser..banyak weyh aq tngok batu karang yg hancur tuh..kalau satukan every pieces boleh dpat besar ibu jari!tskk tskk~ but then alhamdulillah ayah selamat n still active mcm biase..haha die selamba badak je menari 'gangnam style' tyme hari psy dtg pinang tuh..LOL ngokngek laa..umi da risaw gler takut ayah pitam again mcm mase awal2 tube kene remove from his body..iskk3 ayah saye sorng nieh =="

sejuk weyh tido hospital,mcm hotel pun ade..ayah dpat VIPclass ward..best kowt siap boleh order makanan ag nak western ke ape..haha kitorng lah yg melantak adek bradek :P layanan terbaek,nurse semua baek2 lah..mule2 urine ayah from urethra n kidney merah gler,keluar dgn darah laa penuh satu bag..then after 2days dah bersih dah :) after about 9days kene tahan ward at last ayah boleh discharge..yeeaayy!!~ alhamdulillah3!! seronok sngat tengok ayah dah boleh jalan,siap drive balek rumah ag..terbaekk~ haha so about 9days laa aq ulang alik from umah to hospital every day pergi pagi balek malam..penat sngat tapi okay laa sbb at least dpat jumpe ayah n jalan2 dalam hospital^^ LOL

balek2 rumah settle ape smue smalam, baru sedar there is only 2days left before balek umk!!omaigod3!! aq xbuat ape2 pun ag report siep n slide show,barang xbeli ag n ticket bus pon xde ag...streess!! haha n today baru nak gerak kemas brg ape smue,esok baru nak beli2 brg yg xde n cari ticket..luse nak balek!! gila kau syamam gila! xde org pernah buat keje mcm tuh..LOL relax ahh mcm xbiase plak, chill2 thats not mean the end of the world..ok mengarut..haha ape2 pun korang doakan laa aq tiket ade for 15hb :( doakan aq selamat balek kelantan..dah laa sorng2 soobbss~ doakan ayah aq cepat tutup luka die n sembuh..tengok die tadi tyme tolong cuci luka n tukar gauze mcm kesian sngat,die tahan saket pedih aq cuci kowt..T^T ganas syamam nieh..jalan pun still pgg tngan aq,xlarat agaknye huuu~ 


okaylah..dah mcm meleret plak..thanks for reading anyways :)
take care korang..pas nieh aq balek umk xley nak update blog dah :( bukan sbb busy tapi xde wifi..wuwuwu sdey sdey sdey~ (xde makne nye ==" ) so chillax n live to the fullest! have faith, be positive..jangan gedik2, gedik sikit xpe LOL.. with that wassalam^^


p/s : to encik muhd afidi..semoga awak juga cepat sembuh..saket tuh kaffarah dosa..syafakallah^^ kesian kat anjing tuh, I wonder what happen to it..uhhmm~ hahaha (weaarrkkss!!~)




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤