Thursday, 24 January 2013

rasa syukur itu...

assalamualaikum :)
alhamdulillah ade lagi kesempatan dan ruang yg Allah provide for me these late days... aq actually now pening sngat dgn heavy flu nye.. terase mcm bengkak kat langit2... hahaa gedik plak kan. tu pon nk cte.. saje je.. chillax babe :P

esok korang mesti majority cuti kankan?? while aq keje kowt.. banyak bende aq nak share dgn korang experience aq for my very first SIEP... haha sngat best laa...ok ok tu later...but now actually aq just wanna say this :: to all umat islam regardless where you are...



short one from me dedicated to me also n others, bersyukurlah :) simple kan, bersyukur lah tergolong dalam kalangan umat baginda... aq xmampu nak share ape2 sngat sbb ramai dah yg talk on this things.. ape yg aq selalu rase n fikir every time dtg nye maulidur rasul nieh, satu rase bangga n syukur sbb aq umat baginda :) tapi bangga2 je xgune jugak kan.. every tiny little things yg baginda titipkan untuk kite, tinggalkan untuk kite supposedly we use n practice it sebaik nye in our daily life :) sedaya yg mampu, selagi boley..
tok aq selalu cakap n pesan time aq musim2 peperiksaan...

"kalau hg tiba2 xdpat nak jawab atau hg terlupa, selawat banyak2"

at first aq just accept it without fikir pun kenape perlunye n ape power of selawat nieh.. HAHA terukkan?? then bile lame2 aq wonder.. ya Allah betullah, every time aq lupe je or xde idea, after selawat ke atas Nabi, even aq kadang2 failed to recall bnde tuh but then at least aq dpat bnyak ilham n idea nak mengarut ape n plus kdg2 betul kowt n I got marks on that :P hhaha Subhanallah, hebat kan? :)

just that short kalimah : Allahumma Solli 'ala Saiyidina Muhammad, wa 'ala alihi wasohbihi wassalam~ just that simple things yg org kdg2 pandang enteng tpi the impact is so big in our daily routine...seriously said..

thats all kowt nak cakap... last but not least..
Ya Allah, kuatkan lah semangat hambamu ini, Zatusy Syamam binti Mohammad Nazri dan sahabatnya Nurul Shuhada Khalir dalam menjalani kerja lapangan kami... janganlah kau biar kami ini lemah, malas, endah xendah dan mudah berputus asa dalam menimba ilmu keusahawanan ini... Ya Allah, sesungguhnya Kau lah yg Maha Pemberi nikmat, titipkanlah di hati hamba2MU yg sedang membaca entry ini terutamanya aq insan yg menitip doa rasa syukur dengan segala kurniaanMU, jangan lah kau biar kami leka dan sesat tanpa petunjuk mu... YaAllah, jadikanlah aq dan umat2 islam diseluruh dunia adalah umat yg berdaya saing dan umat terbaik diantara segala umat... hanya padaMu aq merayu dan meminta pertolongan.. Istajibillahumma du'a ana ya Allah, ya Rahman, ya Rahim, ya Fattahu ya 'Alim, Amin3 ya Allah :)

with that wassalam saudara2 ku^^~
take care, have faith! :)


jom tido jom!! esok keje!! teeheeee~~
jelous dgn bdk vet... teringin sngat2 nak jadi vet T^T haha
xpe laa.. nyte2 korng! t8 care!!^^~




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

No comments:

Post a Comment