Thursday, 24 January 2013

rasa syukur itu...

assalamualaikum :)
alhamdulillah ade lagi kesempatan dan ruang yg Allah provide for me these late days... aq actually now pening sngat dgn heavy flu nye.. terase mcm bengkak kat langit2... hahaa gedik plak kan. tu pon nk cte.. saje je.. chillax babe :P

esok korang mesti majority cuti kankan?? while aq keje kowt.. banyak bende aq nak share dgn korang experience aq for my very first SIEP... haha sngat best laa...ok ok tu later...but now actually aq just wanna say this :: to all umat islam regardless where you are...



short one from me dedicated to me also n others, bersyukurlah :) simple kan, bersyukur lah tergolong dalam kalangan umat baginda... aq xmampu nak share ape2 sngat sbb ramai dah yg talk on this things.. ape yg aq selalu rase n fikir every time dtg nye maulidur rasul nieh, satu rase bangga n syukur sbb aq umat baginda :) tapi bangga2 je xgune jugak kan.. every tiny little things yg baginda titipkan untuk kite, tinggalkan untuk kite supposedly we use n practice it sebaik nye in our daily life :) sedaya yg mampu, selagi boley..
tok aq selalu cakap n pesan time aq musim2 peperiksaan...

"kalau hg tiba2 xdpat nak jawab atau hg terlupa, selawat banyak2"

at first aq just accept it without fikir pun kenape perlunye n ape power of selawat nieh.. HAHA terukkan?? then bile lame2 aq wonder.. ya Allah betullah, every time aq lupe je or xde idea, after selawat ke atas Nabi, even aq kadang2 failed to recall bnde tuh but then at least aq dpat bnyak ilham n idea nak mengarut ape n plus kdg2 betul kowt n I got marks on that :P hhaha Subhanallah, hebat kan? :)

just that short kalimah : Allahumma Solli 'ala Saiyidina Muhammad, wa 'ala alihi wasohbihi wassalam~ just that simple things yg org kdg2 pandang enteng tpi the impact is so big in our daily routine...seriously said..

thats all kowt nak cakap... last but not least..
Ya Allah, kuatkan lah semangat hambamu ini, Zatusy Syamam binti Mohammad Nazri dan sahabatnya Nurul Shuhada Khalir dalam menjalani kerja lapangan kami... janganlah kau biar kami ini lemah, malas, endah xendah dan mudah berputus asa dalam menimba ilmu keusahawanan ini... Ya Allah, sesungguhnya Kau lah yg Maha Pemberi nikmat, titipkanlah di hati hamba2MU yg sedang membaca entry ini terutamanya aq insan yg menitip doa rasa syukur dengan segala kurniaanMU, jangan lah kau biar kami leka dan sesat tanpa petunjuk mu... YaAllah, jadikanlah aq dan umat2 islam diseluruh dunia adalah umat yg berdaya saing dan umat terbaik diantara segala umat... hanya padaMu aq merayu dan meminta pertolongan.. Istajibillahumma du'a ana ya Allah, ya Rahman, ya Rahim, ya Fattahu ya 'Alim, Amin3 ya Allah :)

with that wassalam saudara2 ku^^~
take care, have faith! :)


jom tido jom!! esok keje!! teeheeee~~
jelous dgn bdk vet... teringin sngat2 nak jadi vet T^T haha
xpe laa.. nyte2 korng! t8 care!!^^~




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Tuesday, 22 January 2013

extra-crazy maybe? =="

Assalamualaikum! :)
ok hey peeps..!
let me confess something...kuang3!
mcm suspens gler heck kankankan?? LOL!

well, I'm officially crazy today....
xde keje n mcm err err err.. ok whatever!! HAHA
xde ape sngat pon...tapi saje je suke suki sikit.. haha
xde motif =0="


tadaaaaa!!!~~~~ hahaha *gelak guling2*


haha mcm lawak pun ade.. abes aq maen2 collage seharian..best plak sero :P (sero means rase *ketale language*) lakhahakhak~ mengade2 dpan webcam ummi then maen2 collage plak =0= adoiiyayy~ ape nieh syamam ape nieh >< HAHA
xpe xpe.. pasnie 21hb aq da start busy ngan SIEP punye hal.. keje keje keje.. letey nanti so xley dah nak update blog n on9 sokmo.. aiseeyy padahal nanti mesti on9 je :P LOL! dah lame x mencapub kat sini so nak mencapub gak ah sekali sekala :P ahaks gedik heck!

here I wanna motivate myself as xde sape nak motivate aq.. HAHA *xley blah!* terutamanye si 'afi' yg selalu membebel je lbey..xabes2 "syamam jgn malas" ahaks~ joking babe! :P



syamam2 :) aq tawu hg cuak... aq sngat tawu hg risaw... SIEP is coming.. ade berape hari je lagi..tapi preparation bukan ade sngat pun... cuak mengalahkan nak g interview JPA.. huaarrghh!! xpe syamam.. syamam boley.. go syamam go!!^^~ fighting!! syamam boley buat.. syamam kan heybaatt!! oyeaahh!!


so syamam kene senyum selalu...xley sdey2.. be confident, thats the key.. buat slamber jee.. be rock! haha hg kan rock n c0ol.. *bajeyt heck* hahaha do it leisurely but never take it simply :) okay syamam??


himderou hiimm!! :D syamam ganbatte!! hak3 beat them beat them :) xpe laa SIEP tuh 10days je kowt.. xlame mane pun.. pejam celik pejam celik da siap.. haha SIEP pun siap.. ok smart ayat tuh..LOL!cume yg ltey nye nak buat report ape smue tuh laa.. aduuhhaaii.. biarkan smue tuh.. later baru fkir :P ekekkee


HAHA ok laa nak blah.. malu sero... nak tidooqqq... cepat laa habis SIEP nanti nak g derap sunway pyramid ngan cik nurul!! yeeeaayyy!!!~^^

p/s : w0ow fantastic baby!! b0om shaka lakka!!~ HAHA

written by 18 JAN 2013 :)




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Tuesday, 1 January 2013

FINAL meyh~ =0=


yuh0oo!! hey hey :D
assalamualaikum korang2 semua...
well I'm back but just for awhile.. actually not that so awhile but it just awhile.. =0= ok whatever!~ LOL so untuk pengetahuan korang, aq beberapa hari nieh menjalani hari2 aq di utara malaysia *ok mcm perlu* dengan hajat sebenarnye nak release tension laa konon nye kan..haha ceeiitt padahal xde laa stress mane pun dok umk tuh.. entah laa, rase suffocate sngat lately kat umk.. maybe sbb the pressure n tension yg appear in the environment there due to "final EXAM is nearrrrr babe"!!! hahaha

so aq balek 24 dis smpai 1jan :D today dah nk balek umk.. wuuuu~ terase awal sangat la plak.. menyesal gler ajak ciknekk balek awal2..konon2 kalau balek awal study laa kat umk tuh HAHA dah tuh syamam, hg sebenarnye nak study bile nye ag? dok sini (kulim+changloon) maen gler2 heck, dgn movie nye, hibernate(tidoq) nye lagi.. aammeemang study sngat kan dok sini.. satu buku pon aq xsentuh lngsung, buat penat je angkut bawak balek.. xpe xpe, budak genius die mmg cm tuh, xmaen laa sentuh2 buku kat kmpung neyh.. I'm here nak happy2 en, kate nak chillax.. so study ape nye.. LOL backup xmaw2..


actually aq bercita2 besar nak update blog nieh bnyak2 tyme kat sni tapi mcm xde mase plak :P ahaks before balek arytuh punye laa cte kat nurul janji dgn die nak update pasal umk.. taraaakkk~ xP LOL aq pun xtawu nak ckap.. bukan nye xde mase pun.. MALAS tuh menguasai diri.. plus aq mcm lebih attracted kepada men'download' n me'watching' semua episode runningman yg aq banyak terlepas (sob3s) bersama arief terchenta..(perosak bahasa btol) so balek neyh jawapan yg same je laa agaknye aq bagi kat nurul.. "ore pun xtahu la nurul, xdop maso nok update" hehehe 


okey laa.. here, aq nak mintak maaf dari hujung rambut smpai laa hujung kaki if ade salah silap aq buat kat korang.. 0-0 yee... doakan laa aq dapat jawab final sem 1 nie dengan tenang nye, gembiranye, bahagianye, mudahnye, kacang nye dan sebagai nye lagi lah..amin3!! :D paleng2 penting pleaseee laa weyhh tolong gler heckkk doakan aq xmalas2, xgedik2 xnak study dan sentiase bersemangat nak belajar.. amiiiiiiinnnnn!!! HAHA thank you korang! korang gempak ah :D 


xdapat update pasal nurul, letak gambar satu jadi laa :P ahaks
riiindduuu semeekk nieh banyak3..~ okay laa bubye korang!! take care n be g0od :) have faith n jgn cepat give up okay in anything :) 


❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤