Saturday, 28 December 2013

Even if... Its still NOT fair!

bismillah~
salam alaik^^~ hye everyone.. lame nye aii x mencoret2 kat sini u'0llz~ ahaha!! well tomorrow 29/12/2013 my first paper for final will be Thai Language.. ekeke~ please doakan hamba Allah yg sorg nie mampu buat yg terbaek.. dipermudahkan nak jawab, dikuatkan daya ingatan, diberi cahaya semangat nak belajar lagi kuat... amiinn~~

huurrmm.. actually mmg xde mase pon nak update2 bnde nieh tapi.... I got my own reason why I want to jugak3..~  first, maybe because tomorrow my final nak mule da so rase mcm xsedap hati kalau xluahkan.. even org yg nak disampaikan tu mungkin xperasan nak baca or xtawu pon aq ade post kat sini or mungkin x akan baca langsung.. *sigh ==" but at least aq cakap.. huhuhuu

aq sebenarnye duduk di tengah2 due pihak yg aq cukup hargai kehadirannya dalam hidup nih n xnak sikit pon luke kan hati mereka.. so after (quite) berfikir panjang, bile ade satu pihak mintak aq tipu satu ag pihak atas dasar konon2 nye untuk kebaekan then aq pon setuju.. tapi aq sendiri x expect reaksi pihak yg satu ag tuh akan buat aq sngat2 terperanjat... membuatkan aq rase mcm semua ni x fair langsung.. huhuhuu

aq bukan nak gaduh ke nak saket hati ke nak emo ke nak makan hati ke whatsoever dengan sape2.. tapi nampak sngat selame nie die mmg btol2 ingat aq sbnarnye punca smue nieh.. serious xmarah :) cume rase sedih n xadil.. rupe2 nye slame nie die mmg ingat aq org nye n keep on assume me as that person.. please laa faham.. xsemestinye cara tulis same and ape2 je laa yg same membuatkan 2org yg berbeza tu same.. even though diorg kembar sekali pon dorg pon ade perbezaan babe~ =="

ouh lupe.. aq nak mintak maaf kat pihak yg meminta tolong tuh sbb aq burst out jugak bnde nieh even aq da janji xkan bocorkan.. rase mcm betraying tapi aq sendiri seolah2 teraniaya sbb pihak yg satu ag tuh btol2 percaye plak tu without doubt... HAHA *dissappointed aq ingat after da jadi smue nie aq akan buat2 bdoh je anggap smue xpernah jadi.. n biar je laa pihak yg 2nd tu ingat aq laa sbnarnye pihak yg 1st tuh smpai bile2...at least bnde bernoktah tpi makin hari makin teringat2 plak.. makin rase x puas hati sbb die ingat aq!! die mmg rase n yakin n seratus peratus kuat mengatakan tu aq.. LOL serious rase mcm frustrated.. aq faham die baek gler kowt boleh terima "aq" yg "tuh" n xde smpan ape2 dendam or anything langsung...salute habes~ xde kowt org yg sebaek die dalam dunia nie.. sbb ade org yg mcm die laa someone x takut nak mengaku salah mcm aq dlu2 mase awal2 tuh, xrase di "isolated" even da buat salah yg teruk..rase diterima n ade ruang nak berubah.. aq sngat2 bersyukur kowt kenal die..but still... its not fair langsung... huhuhu

n aq xbley ckap ape2 langsung n just kene "iye" kan je smue tuh.. reply ape yg pihak satu ag nak.. sbb kesian kat pihak satu ag.. kene tahan maki kene tahan sarcasm die n kene tadah telinge dgn smue bnde yg sepatutye xde kaitan dengan aq.. huhu x adil T^T wuwuwuu~ terase bodoh plak aq nieh..seriously pas nie aq mmg xnak give a damn dah dekat pihak yg meminta tlong tuh.. n disebabkan smue nie jadi.. aq smpai da xnak involve da langsung..smpai bile2.. n aq rase jalan terbaik bgi aq is angkat white flag n let them alone... due2 aq xkacau da xsibuk2 da.. pandai2 laa mereka.. huhuhuu nak benci aq ke nak ape ke buat laa.. benci laa.. xpe asalkan aq xnak bnde nie stay mcm nie.. tolong lepaskan aq drpda smue perasaan xsedap nieh~~

CINTA.. cinta tu ape sebenarnye.. aq pon xfaham mcm mne due2 pihak nie mentakrifkan cinta dalam hidup dorg.. pas jadi smue nieh.. pihak 1st ckap kat aq die terase mcm smue tuh tipu.. sbb die ckap kalau btol phak kedua tu syg n cinta die, die akan terima mcm mne pon org yg die cinta seadanya.. tapi selame nieh rupe2 nye die ingat yg pihak 1st tuh aq n just maen2 play along sbb nak bgi chances kat aq untuk come clean... voilllaa!!~ ceiihh die (pihak 1st) ingat nie ape nak testing love feeling ke ape..da kalau die terima pastu ape?? oh gosh these are soooo stupid.. how ignorant.. kalau aq pon aq xley terima smue tuh.. seriously said..  hahaha aq pon naek pening nak faham.. dah tuh slame nie dorg buat ape bercintan cintun? just an acting? an acting yg nak membuktikan aq yg tersabit? how cruel~ huhuhu aq x ade port langsung dlam kisah cinta mereka sebenarnye.. kenape aq plak.. kenape??!!! >< wuwuuwu

dah laa weyhh.. aq pon xnak dah sebut2 langsung pasal nieh.. ni laa last aq ckap.. pas nie xnak langsung da ingat n sebut.. to pihak 1st : bye2 adios amigos!.. jgn cari aq dah... jgn jgn jgn berani2 contact aq dah.. tolong laa jgn da libatkan aq.. serik abess~~ xpayah da cari aq.. kau nak buat ape nak mcm mne pon aq xnak amik tawu.. ckup laa smpai sni.. tu la last thing aq boleh buat untuk kau... to pihak 2nd : I'm sincerely love you as a soulmate all this while.. soulmate kowt.. but...but you.. you never even put your trust into me.. how amusing :) huhuhu I think I cant give that kind of love anymore.. somehow it kills me inside.. rase mcm disheartened.. xbley tido dgn tenang kowt.. thats why I take my leave.. yeah I know I dont deserve even bit of your trust at all.. I'm not a good person.. I admit it :) huhuhu if you read this, just so you know everything I told you malam tuh smue lies.. die bukan my cousin pon sbnarnye.. someone yg kte kenal on9 mcm kte knal awak jgak :) I wanna leave that kind of life and start anew.. so please let me go and let me forget... maafkan kte sbb slame nie menyibuk in your life.. huhuhu tolong jage "f".. kte syg korg^^ let us just be someone that we both USED to know towards each other.. farewell~

simply LET GO and FORGET :)
with love <3 ,


❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Monday, 3 June 2013

kisah heavy heart..ceiitt =="

actually xtawu mimpi ape tbe2 nak update blog sngat2..haha
eh eh assalamualaikum^^ apa habaq?sihat dak hampa semua?

huuurrrmmm........
sebenarnye kankankan...

aq for the very first time disini...when suddenly..accidentally...and without realizing its gonna happen telah mengalami satu perasaan aneh yang yang yang...huuuu susah nak ckap..malu pun ade...sbb bnde nieh mmg bnde yg da agak lame aq xrase...huaargghh!! ye laa bile bnde melibatkan hati nieh die jadi segan sngat2 nak story kat org..ekekeke mngada gila!! haha tapi kalau xluahkan hati nieh rase heavy sngat... heavy tahap gler bangang..fuuuu~~ perasaan dimana aq boleh menangis bile rindukan ehemm3...uiisshh xpernah2 aq rase perasaan nie semenjak menjejakkan kaki ke bumi jeli nieh tapi tbe2.......huurmmm :( nak nanges boleh x?? ahaks ==" please boleh laa please3...eceehh cut it off syamam!!

well...aq honestly terlalu rindu sngat2 dekat rumah...senang cakap HOMESICK weyhh..fuuhh thats it! yeayy da bgtaw..hahakkk bodoh gler ==" first tyme kowt aq homesick dekat jeli nieh...tyme sem 1 xde plak homesick mcm nie...siap happy2 ag xnak balek kdg2 tuh..ceeiitt tipu je :P kalau laa umi n ayah tawu betapa homesick nye aq...ayaahhh~~ mai laa amik syamam...mai laa...syamam nak balek..wuwuwuwuu *pang* ayah bagi sedaaiihh~ hahaha


due tige menjak nieh..ok mcm xbest...tukar ayat..sejak due menjak kebelakangan nieh..errghhh buruk ag..watever laa kan..errmm aq asyik ingat rumah je smpai termimpi2...padahal bukan ade ape sngat pun kalau aq de kat umah...tid0 makan kene bebel ngan umi then tido balek mngadap laptop 24/7..he0oll~ tapi tu laa heaven...dapat dgr suare umi tu even bebel sngat2 laa nikmat yg xternilai..berharga dan bagaikan emas..hehee mcm over plak..hey hey betul kowt!!...die bising tande die syg..untuk kebaekan sejagat..means that die syg aq..awwnnnn nak gigit jari bnyak3 boleh x..hahahaha gosh aq merepek gler ryte n0w...


teringat tyme cuti pru13 yg lepas...tyme jumpe ayah dkat guaq..aq da nak kena balek kulim da tyme tu sbb tiket balek jeli aq malam nye..pagi tu ayah bawak g mandi air terjun^^ best sngat2..heee tyme salam ayah tuh aq baru je bngun tido..saket dada sngat2 sbb maen kuat sngat terjun2 lawan arus..mngade kowt aq nak maen jgak xingat dunia..hohoho ayah mcm biase laa usap2 kepala aq n cium dahi aq pastu die bace doa kat ubun2 aq...uhuukk3 tyme tuh aq terharu laen macam..even da biase da ayah buat mcm tuh..selalu sngat da...tapi mngkin sbb pada ketika itu aq just ade ayah je by my side..umi adek2 akak2 smue xde..aq jadi sebak terkilan mcm mane ntah...tambah2 dah lame sngat xbalek umah..sejak cuti midsem ag kowt aq xbalek2..wuwuwuwuwu ok nak nanges..aq tahan je tyme tu xnak nanges (ego laa konon)..aq peluk ayah kuat2 then kiss pipi ayah..ok nak nanges ag..(mngade2!)huaaarrgghh!! aq rindu gler umah...rindu nak kene perli sakat ngan ayah maen tumbuk2 geletek2 ngan ayah..rindu nak gusti2 guling2 ngan adek, crite soal hati ngan die (gedik heck)..rindu nak peluk belakang umi tyme umi tido...rindu nak manje2 ngan jiah...rindu nak buli2 isyqi story mory ngan die..rindu amrah...rindu smue bnde...even setiap perabot and debu serta binatang yang ade dalam rumah tuh (ok melampau gler..tipu sngat..haha!!) pun aq rindu..eh eh xlah..hehehe 


effects homesick nieh kat aq kuat gler smpai aq jadi malaihhh ngat nak study..suke sngat termenung...kuat makan (eh yeke..xhomesick pun kuat makan gak) n suke nak tido terlbey2...addooyy3...xsmpai seminggu ag nak final..mane semangat membara waja aq sem lepas..kenape sem nieh aq xde dah semangat tuh..huuu~ syamam!! wake up!! jgn lemah semangat!! ape nieh setakat berape mnggu je ag nak balek..chillax laa...(sebulan ag T_T lame kowt) dah laa aq serabut kne belajar thai plak sem depan..shiitt! (astagfirullah hal azim syamam!!) hahahaha 0oppss soorryyy~~ so syamam sebenarnye memerlukan motivation ryte n0w..anyone can help her? please help me to wake her up..even smpai tahap harus smack her down,slap her cheeks and kick her watever, please I beg u all just do it asalkan die dapat balek semangat die nak focus n study!!! nie x, mate pandang slide notes tapi fikiran melayang kot laen...errrgghh!!! nak mencarut aserr...tsskk tsskk~~


takuuuttt...takutt sngat dgn perasaan nak give up nieh...mcm seolah2 aq xkisah ape nak jadi final..mampuiihh pi laa kat die..xmaw study...haaaa smpai mcm tuh..huuu~~ aq sepertinye cuak sngat2 tapi x bersegera menstudy kan smue subjek2 hardcore sem ini langsung..malah aq membiarkan sahaja diriku tersadai atas katil or lantai smbil berangan nak buat ape cuti sem nanti kemudian menatap movie untuk 3 ke 4 jam dan berusaha menghabeskan game yg ntah pape tuhh..aig0ooo syamam mngade btol..awat laa hg jadi lagu niihh...sejak bile hg da pandai lupe smue susah payah jerih perih umi ayah besaqkan hg bagi makan duet smua smpai hg smbung ijazah nieh..hg ingat senang ka depa nak bgi hg blajaq?penat depa dok besaqkan hg drpada hinguihh dok meleleh smpai laa pakai tudung senget then naek basikal kene kejar anjing hidung berdarah dok riaauu kat umi gigi patah jatuh beskal...pastu ok mcm xperlu..senyap laa hg!! (mcm ade split personality plak kat sini..bwahahaa) so ape perlu aq buat?? ya Allah kuatkan laa hati hambamu nieh..awat dia malaihh sngatt laa nie..awat awat syamam!!! huuuuuu~ mana yg xkena?!!!


jadi nyee...kepada smue insan yg wujud dalam hidup aq...
aq mohon maaf andai ade tersalah bicara or tersilap dalam berurusan dengan korg semua...tolong maafkan aq..mgkin ade org yg xbrape nak berkenan kat aq sbb aq jahat sngat ngan die sbb tu laa kowt Allah block hati aq kejap..eceehh drama betul~ haha eh x aq serious nieh :) maafkan aq ye semua...please doakan aq dapat balek semangat aq...dapat balek motivation aq..doakan aq dapat buat sehabes yg terbaek semampu daya aq dalam final kali nieh...result xpernah penting dalam hidup aq...yg penting usaha gler2 n doa yg aq letak dalam perjuangan nak buat yg terbaek..tu yg penting..result second thing untuk difikirkan..kalau buat elok2 gler2 punye tapi xdpat gempak sngat result pun xpe..bg aq yg penting puas sbb da try my best..ade erti nye disebalek smue tuh..kan korang kan?? huhuuu..ok laa aq sbnarnye dok tunggu line umk nak tolong daftarkan subjek kat sorg member aq nieh..maher namenye..kesian die xdapat2 ag daftar satu subjek..ok bye then! chillax! have faith^^ be strong..doakan aq deyhh^^


p/s : jom cheers kat aq jom!! hehehe go syamam go go syamam boleh!! fighting!! ohyeahh syamam hebat ohyeaahh syamam boleh!! haha mnyampah~~~~ 






❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Wednesday, 13 February 2013

bUSY ke?

Well assalamuaikum semua ^^~
hey hey korang! sihat x??whats up lately? x)

aq actually tengah bengang dengan button 'caps lock' aq..
sngat BENGANG smpai rase nak ketuk2 je keyboard nieh...
reason?? sbb die dok berkelip2 on n off dgn sendiri nye n result in every words yg aq type jadi besar kecik besar kecik n n n aq kene padam then type balek banyak kali!! >< eerrgghhh!!~~

nie nak siap tulis post nieh bila x taw laa..aiisshh~
sabar syaMAm sabar..EH tengok tuh die buat pERANGAI dAH =0=
xpe xpe syamam budak baek so xley marah2..ekekeke ok chill3,tarik nafasS..FUuuHHh~ HEEeyyYY >.< kurang ajar punYE KEYboaRd..malas da nak padam balek..huuu

ok lets get it started..satu bnde yg aq sngat peRASAN perBEzAAN cuti sem kali nieh n sem laen2 tyme asasi dlu is aq sngat2 busy tHIS SEM BREak...terase laEn sNGAT tapi somehow mcm best sbb at least xbOSAN n duduk RUMAH je goyang Kaki,MAKAN TIDO DAN sebagainye...HAahAHAHA ok memanG NAK kene capslOck Nieh..parT MAKAN Tido die besarkan pLAK..PERLI AQ ke ape? >.< HUAarRgghh!!!

....................

ok that was 2days ago..now keyboard aq mcm dah okay..haha arytuh fed up gler..aq log out je terus blogger..LOL punye lah saket hati..haha eh eh assalamualaikum balek^^ hehe so korang sihat x?? alhamdulillah if sihat2 ag.. thats mean Allah xtarik ag nikmat kesihatan yg kite kecapi nowadays..so mcm biase, bersyukur lah :) ye anak2,how to show that kite bersyukur? ahha2!! *berlagak mcm cikgu* there is two ways, first simply ucapkan alhamdulillah^^ n the second one is manfaatkan seluruh tubuh badan kite kearah kebaekan semampu yg boleh...-the end- haha kalau nak hurai panjang berjela plak pastu mengarut2 je lebih :P kali ni aim aq mcm biase la..berangan nak create a short post yg termampu aq buat..short lah sngat kan..okbye! teeehee~~

so mcm aq cte in my last post..aq kene buat siep dekat pet clinic n shop...

name kedai tuh 'mesra' pet clinic&surgery..mule2 aq plan nak buat siep sorng2..then mcm ajak nurul pun best sbb at least ade kawan nak teman..n aq dah laa cuak first time g buat kind of kerja lapangan so wateva tuhh..sumpah mule2 I thought it will be soooo bored sbb kecik je cawangan putrajaya punye..n mcm xde ape sngat..sekali pas sehari due..peerrgghh penat seeyhh,plus bnyak bnde kene buat sebenarnye..hahaha padan muka hang syamam! xD ade 2org abg yg incharge kat branch putrajaya which is...

abang ying and abg yono!!~ ohyeah dorng sngat laa jahat n kejam n pembuli...uwaargghh!! haha tipu jee xP dorng baek sngat kowt..kitorng dtg lewat keje pun abg yono x marah n siap tolong cover ag kat boss..haha seronok sngat keje kat sane sbb ade dorng lah..otak gile2 n kelakar seyh..plus kuat gler sakat aq n paleng best suke belanje kitorng makan :P ahaks mcm2 bnde yg xde dalam buku aq belajar from dorang..about life,experience mcm mane dorng survive merempat n so on..diorng actually from indonesia..abg ying dah kawen n her wife maid dkat rumah boss..boss ckap kat aq abg yono mcm unofficial manager dkat branch putrajaya,die paleng lame keje kat situ..abg ying mcm baru..boss percaye sngat kat abg yono,sbb die sngat lah dedicated orgnye..rajin,bersungguh2 je keje aq tngok..jenis yg amanah laa bab2 duet..bagus3!! haaha dah 2years abg yono xbalek indon..sdey kowt dgr die ckap rindu kat rumah n mak die :") raya kat kedai je sorng2..kesian gler..huuu~ abg yono nieh mcm manje lah,maybe sbb xkawen ag kowt..haha die open gler dgn aq,siap tunjuk gmbar rumah n family die..padahal aq xmintak pun..lolzz.. =0= paleng menyampah bile die panggil aq 'yayang' OMG!!gelii weeyyhh hahaha sengal~ sumpah gedikk..


banyak bnde aq belajar kat sni...cmne nak buat 'spaying' and 'castration'..in simple word, kasi kucing..aq pandai dah nak kasi kucing jantan..ahaks~ senang je kowt..tpi apparatus n materials die aq xde lah..so kalau korng nk aq tolong buat,prepare brg dlu :P haha then aq for the first time pandai jage cashier,aq mmg 'concer' abes laa kaunter tuh..smue keje aq incharge bahagian tuh..kalau aq xde je nanti nurul jerit "shaa!!ade org nk bayar!!" hahaha uruskan boarding n treatment file..pastu aq belajar care mandi kucing,bubuh ubat,tolong doktor buat treatment&injection..kalau dpat kucing baek tuh best ah,kalau yg ganas tuh habes tgn kene cakar..soobbss~ pastu repack barang,susun brg,label harga ape smue..bg makan,tukar air ape smue..penaatt weeyhhh fuuuhh!!~ keje start 8pagi smpai lah 9.30 malam..kdg2 lajak smpai 10lebey2..tapi puas hati lah..sbb bnyak customer n keje kene buat..xlah dok saje je..hehe Dr.Ridhwan n Dr.Syam incharge branch nieh gilir2 every week..Dr.Ridhwan bapak best gler..die ckap cm teenager laa..oh oh maybe sbb die baru graduate 2years ago..haha xsombong n kitorng xawkward langsung kowt,mcm member je borak ngan die plus die peramah n lawak orgnye..aq selalu dgr abg yono cte kat Dr.Ridhwan pasal masalah die :) Dr.Ridhwan baek sngat,die bnyak bg semangat kat abg yono :) n also kitorng! hek3 selalu lah abg yono kenekan Dr. n Dr. pun kenekan die balek..mcm budak2 ==" aig0o! xsempat amik gambar dgn Dr.Ridhwan sbb malu..hehekk bile xmalu die xde plak,die incharge kat branch bangi :( sdeeyy..

aq rindu sngat nak g sane ag..aq siap ingat name every cats n rabbits kat sane kowt..LOL best gler dpat maen dgn kucing2 yg sngat2 comel n manje..seriously sweet memory lah kat sane :) teringat abg yono cakap tyme last day.."sdey,nanti dtg lah lagi jumpa saya" haha smbil gelak2 malu..gedik abg yono nieh! hopefully all of them are doing well n happy2 je selalu^^ insyaAllah next time nak lepak same2 lagi mcm selalu..heee~ best kowt lepak dgn dorng n doktor borak2 smbil minum..sumpah best :")


after habis busy dgn siep for about 11-12days..aq ingat boleh la nak siapkan report..but then ayah kene warded :) well,my super'ayah' kene batu karang..in the right kidney..menurut payed (mcm perlu!haha) ayah undergoes extracorporeal shockwave lithotripsy which is tembak laser dekat kidney stone n hancurkan to small pieces mcm pasir n pass out through urine..xkene operate laa,just tebuk a hole kat belakang pinggang n shoot laser..banyak weyh aq tngok batu karang yg hancur tuh..kalau satukan every pieces boleh dpat besar ibu jari!tskk tskk~ but then alhamdulillah ayah selamat n still active mcm biase..haha die selamba badak je menari 'gangnam style' tyme hari psy dtg pinang tuh..LOL ngokngek laa..umi da risaw gler takut ayah pitam again mcm mase awal2 tube kene remove from his body..iskk3 ayah saye sorng nieh =="

sejuk weyh tido hospital,mcm hotel pun ade..ayah dpat VIPclass ward..best kowt siap boleh order makanan ag nak western ke ape..haha kitorng lah yg melantak adek bradek :P layanan terbaek,nurse semua baek2 lah..mule2 urine ayah from urethra n kidney merah gler,keluar dgn darah laa penuh satu bag..then after 2days dah bersih dah :) after about 9days kene tahan ward at last ayah boleh discharge..yeeaayy!!~ alhamdulillah3!! seronok sngat tengok ayah dah boleh jalan,siap drive balek rumah ag..terbaekk~ haha so about 9days laa aq ulang alik from umah to hospital every day pergi pagi balek malam..penat sngat tapi okay laa sbb at least dpat jumpe ayah n jalan2 dalam hospital^^ LOL

balek2 rumah settle ape smue smalam, baru sedar there is only 2days left before balek umk!!omaigod3!! aq xbuat ape2 pun ag report siep n slide show,barang xbeli ag n ticket bus pon xde ag...streess!! haha n today baru nak gerak kemas brg ape smue,esok baru nak beli2 brg yg xde n cari ticket..luse nak balek!! gila kau syamam gila! xde org pernah buat keje mcm tuh..LOL relax ahh mcm xbiase plak, chill2 thats not mean the end of the world..ok mengarut..haha ape2 pun korang doakan laa aq tiket ade for 15hb :( doakan aq selamat balek kelantan..dah laa sorng2 soobbss~ doakan ayah aq cepat tutup luka die n sembuh..tengok die tadi tyme tolong cuci luka n tukar gauze mcm kesian sngat,die tahan saket pedih aq cuci kowt..T^T ganas syamam nieh..jalan pun still pgg tngan aq,xlarat agaknye huuu~ 


okaylah..dah mcm meleret plak..thanks for reading anyways :)
take care korang..pas nieh aq balek umk xley nak update blog dah :( bukan sbb busy tapi xde wifi..wuwuwu sdey sdey sdey~ (xde makne nye ==" ) so chillax n live to the fullest! have faith, be positive..jangan gedik2, gedik sikit xpe LOL.. with that wassalam^^


p/s : to encik muhd afidi..semoga awak juga cepat sembuh..saket tuh kaffarah dosa..syafakallah^^ kesian kat anjing tuh, I wonder what happen to it..uhhmm~ hahaha (weaarrkkss!!~)




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Thursday, 24 January 2013

rasa syukur itu...

assalamualaikum :)
alhamdulillah ade lagi kesempatan dan ruang yg Allah provide for me these late days... aq actually now pening sngat dgn heavy flu nye.. terase mcm bengkak kat langit2... hahaa gedik plak kan. tu pon nk cte.. saje je.. chillax babe :P

esok korang mesti majority cuti kankan?? while aq keje kowt.. banyak bende aq nak share dgn korang experience aq for my very first SIEP... haha sngat best laa...ok ok tu later...but now actually aq just wanna say this :: to all umat islam regardless where you are...



short one from me dedicated to me also n others, bersyukurlah :) simple kan, bersyukur lah tergolong dalam kalangan umat baginda... aq xmampu nak share ape2 sngat sbb ramai dah yg talk on this things.. ape yg aq selalu rase n fikir every time dtg nye maulidur rasul nieh, satu rase bangga n syukur sbb aq umat baginda :) tapi bangga2 je xgune jugak kan.. every tiny little things yg baginda titipkan untuk kite, tinggalkan untuk kite supposedly we use n practice it sebaik nye in our daily life :) sedaya yg mampu, selagi boley..
tok aq selalu cakap n pesan time aq musim2 peperiksaan...

"kalau hg tiba2 xdpat nak jawab atau hg terlupa, selawat banyak2"

at first aq just accept it without fikir pun kenape perlunye n ape power of selawat nieh.. HAHA terukkan?? then bile lame2 aq wonder.. ya Allah betullah, every time aq lupe je or xde idea, after selawat ke atas Nabi, even aq kadang2 failed to recall bnde tuh but then at least aq dpat bnyak ilham n idea nak mengarut ape n plus kdg2 betul kowt n I got marks on that :P hhaha Subhanallah, hebat kan? :)

just that short kalimah : Allahumma Solli 'ala Saiyidina Muhammad, wa 'ala alihi wasohbihi wassalam~ just that simple things yg org kdg2 pandang enteng tpi the impact is so big in our daily routine...seriously said..

thats all kowt nak cakap... last but not least..
Ya Allah, kuatkan lah semangat hambamu ini, Zatusy Syamam binti Mohammad Nazri dan sahabatnya Nurul Shuhada Khalir dalam menjalani kerja lapangan kami... janganlah kau biar kami ini lemah, malas, endah xendah dan mudah berputus asa dalam menimba ilmu keusahawanan ini... Ya Allah, sesungguhnya Kau lah yg Maha Pemberi nikmat, titipkanlah di hati hamba2MU yg sedang membaca entry ini terutamanya aq insan yg menitip doa rasa syukur dengan segala kurniaanMU, jangan lah kau biar kami leka dan sesat tanpa petunjuk mu... YaAllah, jadikanlah aq dan umat2 islam diseluruh dunia adalah umat yg berdaya saing dan umat terbaik diantara segala umat... hanya padaMu aq merayu dan meminta pertolongan.. Istajibillahumma du'a ana ya Allah, ya Rahman, ya Rahim, ya Fattahu ya 'Alim, Amin3 ya Allah :)

with that wassalam saudara2 ku^^~
take care, have faith! :)


jom tido jom!! esok keje!! teeheeee~~
jelous dgn bdk vet... teringin sngat2 nak jadi vet T^T haha
xpe laa.. nyte2 korng! t8 care!!^^~




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Tuesday, 22 January 2013

extra-crazy maybe? =="

Assalamualaikum! :)
ok hey peeps..!
let me confess something...kuang3!
mcm suspens gler heck kankankan?? LOL!

well, I'm officially crazy today....
xde keje n mcm err err err.. ok whatever!! HAHA
xde ape sngat pon...tapi saje je suke suki sikit.. haha
xde motif =0="


tadaaaaa!!!~~~~ hahaha *gelak guling2*


haha mcm lawak pun ade.. abes aq maen2 collage seharian..best plak sero :P (sero means rase *ketale language*) lakhahakhak~ mengade2 dpan webcam ummi then maen2 collage plak =0= adoiiyayy~ ape nieh syamam ape nieh >< HAHA
xpe xpe.. pasnie 21hb aq da start busy ngan SIEP punye hal.. keje keje keje.. letey nanti so xley dah nak update blog n on9 sokmo.. aiseeyy padahal nanti mesti on9 je :P LOL! dah lame x mencapub kat sini so nak mencapub gak ah sekali sekala :P ahaks gedik heck!

here I wanna motivate myself as xde sape nak motivate aq.. HAHA *xley blah!* terutamanye si 'afi' yg selalu membebel je lbey..xabes2 "syamam jgn malas" ahaks~ joking babe! :P



syamam2 :) aq tawu hg cuak... aq sngat tawu hg risaw... SIEP is coming.. ade berape hari je lagi..tapi preparation bukan ade sngat pun... cuak mengalahkan nak g interview JPA.. huaarrghh!! xpe syamam.. syamam boley.. go syamam go!!^^~ fighting!! syamam boley buat.. syamam kan heybaatt!! oyeaahh!!


so syamam kene senyum selalu...xley sdey2.. be confident, thats the key.. buat slamber jee.. be rock! haha hg kan rock n c0ol.. *bajeyt heck* hahaha do it leisurely but never take it simply :) okay syamam??


himderou hiimm!! :D syamam ganbatte!! hak3 beat them beat them :) xpe laa SIEP tuh 10days je kowt.. xlame mane pun.. pejam celik pejam celik da siap.. haha SIEP pun siap.. ok smart ayat tuh..LOL!cume yg ltey nye nak buat report ape smue tuh laa.. aduuhhaaii.. biarkan smue tuh.. later baru fkir :P ekekkee


HAHA ok laa nak blah.. malu sero... nak tidooqqq... cepat laa habis SIEP nanti nak g derap sunway pyramid ngan cik nurul!! yeeeaayyy!!!~^^

p/s : w0ow fantastic baby!! b0om shaka lakka!!~ HAHA

written by 18 JAN 2013 :)




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Tuesday, 1 January 2013

FINAL meyh~ =0=


yuh0oo!! hey hey :D
assalamualaikum korang2 semua...
well I'm back but just for awhile.. actually not that so awhile but it just awhile.. =0= ok whatever!~ LOL so untuk pengetahuan korang, aq beberapa hari nieh menjalani hari2 aq di utara malaysia *ok mcm perlu* dengan hajat sebenarnye nak release tension laa konon nye kan..haha ceeiitt padahal xde laa stress mane pun dok umk tuh.. entah laa, rase suffocate sngat lately kat umk.. maybe sbb the pressure n tension yg appear in the environment there due to "final EXAM is nearrrrr babe"!!! hahaha

so aq balek 24 dis smpai 1jan :D today dah nk balek umk.. wuuuu~ terase awal sangat la plak.. menyesal gler ajak ciknekk balek awal2..konon2 kalau balek awal study laa kat umk tuh HAHA dah tuh syamam, hg sebenarnye nak study bile nye ag? dok sini (kulim+changloon) maen gler2 heck, dgn movie nye, hibernate(tidoq) nye lagi.. aammeemang study sngat kan dok sini.. satu buku pon aq xsentuh lngsung, buat penat je angkut bawak balek.. xpe xpe, budak genius die mmg cm tuh, xmaen laa sentuh2 buku kat kmpung neyh.. I'm here nak happy2 en, kate nak chillax.. so study ape nye.. LOL backup xmaw2..


actually aq bercita2 besar nak update blog nieh bnyak2 tyme kat sni tapi mcm xde mase plak :P ahaks before balek arytuh punye laa cte kat nurul janji dgn die nak update pasal umk.. taraaakkk~ xP LOL aq pun xtawu nak ckap.. bukan nye xde mase pun.. MALAS tuh menguasai diri.. plus aq mcm lebih attracted kepada men'download' n me'watching' semua episode runningman yg aq banyak terlepas (sob3s) bersama arief terchenta..(perosak bahasa btol) so balek neyh jawapan yg same je laa agaknye aq bagi kat nurul.. "ore pun xtahu la nurul, xdop maso nok update" hehehe 


okey laa.. here, aq nak mintak maaf dari hujung rambut smpai laa hujung kaki if ade salah silap aq buat kat korang.. 0-0 yee... doakan laa aq dapat jawab final sem 1 nie dengan tenang nye, gembiranye, bahagianye, mudahnye, kacang nye dan sebagai nye lagi lah..amin3!! :D paleng2 penting pleaseee laa weyhh tolong gler heckkk doakan aq xmalas2, xgedik2 xnak study dan sentiase bersemangat nak belajar.. amiiiiiiinnnnn!!! HAHA thank you korang! korang gempak ah :D 


xdapat update pasal nurul, letak gambar satu jadi laa :P ahaks
riiindduuu semeekk nieh banyak3..~ okay laa bubye korang!! take care n be g0od :) have faith n jgn cepat give up okay in anything :) 


❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤