Wednesday, 7 November 2012

silly short talk =="

well hey! assalamualaikum smue :)
how's ur day lately?gempak x?? haha lame nye laa kan aq x merepek meraban kat sini...actually xde m0od,seriously..tyme kat umk punye laa bnyak bnde aq nak merepek dalam nieh tapi selalu xde peluang dan mase yg terluang untuk aq menggunakan nye menghupdate bende alah nieh kat mane2 ceruk yg ade wi-fi n semestinye laa bukan kat kolej ==" n the 2nd thing is lappy aq punye keyboard bwat hal..where aq xley nak type any letter or number,just button backspace dgn caps lock je functioning..sumpah sioott jer kan..so bile xley nak key in password which ofcourse laa consist of letters and numbers kan,then xley nak log on laa lappy aq..errgghh!!! dah laa dalam tuh bnyak gler notes2 aq,lab punye report ideas,draft assignment aq..uwaarrgghh!!! >.< ditambah pulak masalah dgn hard disk aq yg USB die xley nak detect..sumpah rase nak mengamuk tyme after yasmin return hard disk aq ckap xley detect..pelik btol..==" aq xsalah kan die but aq just rase geram ah dgn hard disc tuh,xpernah2 plak aq bg jatuh ke ape tbe2 die mngade2 bwat pasal..


so now aq xde dah sumber laen nak study selaen buku..buku ape nye..lecture notes je ade..tu pon xcomplete n ade certain subject je..bioD aq xde lecture notes hardcopy,softcopy je ade..gen chem plak mmg bnyak kene refer e-Book..e-Book ade dalam lappy n hard disc je aq save ==" aduuhhaaiii..ya Allah bantu laa hambe mu ini..T^T org laen mesti da start study en,aq sorng je still xstart ape2..test nak dekat dah..mcm mane nieh..xkire xkire,malam nieh aq kene jugak ckap dkat ayah suruh abg taufiq tolong repair keyboard aq n nak ajak ummi g cheras repair hard disc..kene jugak..!syamam,be brave n tell ayah the truth!!jgn takot,ayah xmakan org aiihh~ HAHA masalah nye nieh da bape juta kali aq mntak tolong abg taufiq tuh repair..kesian ayah asyik kene g jumpe die just sbb aq punye pasal..xabes2 pasal lappy rosak..kalau aq jadi ayah,aq pun bengang anak die nie sorng je suke sngat bwat masalah..uhuuk3~ zatusy syamam ape nak jadi nieh! >.<



ok thats it! decision made..aq kene jgak terus terang dgn ayah,plus ummi ckap m0od ayah today agak baek :DD isteri lbey memahami suami kan so I take her words..eceehh xde motif lngsung..haha well then,aq sebenarnye nak crite pasal umk laa for sure..bnyak bnde sbnarnye aq nak story kat sni *excited* tpi mcm xde m0od ag nak cte now so later je ah..ahha! ad satu bnde aq nak bngge sikit ah kat sni..ceiitt mcm perlu..ahh lantak laa..aq daki gunung weeyhh!! haha caye x caye x??? please laa caye!superb en aq? haha bapak poyo en bdak neyh..hak3 aq naek gunung nuang babe..kau ingat senang ke nak ukah gunung haa? amik kau kluar dah ukah loghat klate..lol abes putus segala urat2 aq naek gnung tuh..saket muscle2 n tissues2 aq bahana mendaki gunung terhormat tersebut..kah3 kitorng mule2 daki from kaki gnung smpai laa camp site die..5.7km dowh!!jaoh weyh,bukan dekat..tambah2 daki plak en,kalau jalan straight xpe jgak..aq da mcm org saket jantung pon ade,jantung mcm nak terkeluar baq ang!tu baru nak smpai camp site which is kitorng kat kem lolo for 3days 2night..bayangkan aq daki tuh half way dah hujan lebat..aq dah laa xde baju hujan..basah kuyup laa weyh..payah dowh nak hiking dlam hujan..sumpah payah..dgn licin nye,tanah merah en..xcaye??cube ah test naek sekali tgok bro~ abg guider tuh ckap gunung nuang xlaa setinggi gnung2 laen tapi die punye track sngat laa challenging n gnung nie mcm a practice one laa ntok sape2 yg nak naek mane2 gnung yg lg tnggi..sbb die mcm test stamina..ramai yg akan dtg sni 2,3 kali before g mane2 ekspidisi laen..



smpai tapak kem lolo tu pon aq dah mcm nak mati laa kan..dgn hujan for 3hours non stop..lebat plak tuh bukan rintik2..pasang khemah basah2 n masak under canvas dalam keadaan basah kuyup n agak serabai semue org kelam kabut..solat zohor+asar jamak qasar pkul 7lbey weyh..ntah laa valid ke x solat tuh ==" wuwuwu terbaek!~ haha then esoknye nak daki puncak tuh dah laa 3times susah+jauh drpada naek smpai tapak kem..nak meninggal aq dgr..hahahahhaa kitorng mcm baru naek 1/3 gnung je tyme kat lolo tuh..but yg paleng best nye,esok tuh ayah dtg!! haha yetzhaa ayah aq dtg naek gnung tuh smpai kem lolo dgn abg awang n adek :DD aq mule2 mcm xcaye ah kan sbb ayah bukan nye sihat sngat lately..even mmg laa ayah dah smue gnung die ukah,naek nuang mcm makan biskut je die ckap ==" poyo btol bpak aq nieh..haha tpi aq xexpect die nak naek btol2 tngok aq..ehhe~ die siap bawak khemah untuk aq n adek ag...so aq satu malam tido dgn nurul then next malam aq pindah khemah tido dgn adek..nurul tuh roomates aq merangkap classmate+coursemate for sure..hek3 die punye pasal laa aq smpai mendaki2 gnung neyh =="



jadinye ape conclusion aq eh..okay laa bg aq,best naek gnung nuang! :) even penat gler smpai demam2 aq,selsema pon xkebah2 ag..heavy flu kowt!..hibernate aq 2hari nieh..lol punye laa kan teruk btol ==" aq buat statement dasyat kat ayah aq last day nak keluar gnung nuang tuh.."ayah!syamam taubat super duper nasuha xmau dah naek nuang!serikk!!gnung mane2 pun xmau!!" hahahahaa ayah gelak je then die ckap.."we'll see that..2,3months from now,ayah sure syamam akan ckap nak naek ag"..haha y0'oh je?? xnak xnak! haha ceehhh~ tapi serious laa aq sngat seronok ade this experience :) 3hari tuh kaki+tgn aq kecut xhilang2,muke pucat gler..bukan saket ke ape tapi sejuk gler..due malam tuh aq tido dgn menggeletar all night..serious weyh sejuk,pakai sleeping bag yg lembap,khemah yg masuk air sbb hujan terlalu lebat smpai basah belakang aq..memang laa kan sejuk dalam tuh mcm fridge..kitorng mcm kat oversea dowh,yg lawak nye kitorang ramai2 maen hembus n saje2 bernafas vigorously,keluar water vapour weyhh!! mcm asap tuh,punye laa nak kate sejuk kat sane musim2 hujan neyh..hak3 apsal aq mcm excited sngat neyh cte =="



smpai2 rumah jalan dah mcm robot..badan smue keras n rase mcm nak fragile..xP LOL over gler describe!! hahaha pas tukar baju ape smue tuh aq baring2 laa,lame kowt kaki n tgn aq nak back to normal..bape hours ntah..adek aq ckap aq da mcm org tua tgn n kaki berkedut2 kecut mcm tuh plus pucat putih je kan..hamb0oihh widad izzati,hg pon same je ok! errgghh! hahaha 1st tyme aq rase kesejukan maha hebat mcm nieh dowh..xley aq bayang mereka2 yg g ukah everest tuh..salute laa hampa!! ahaks~

errmmm...tu je kowt nak merepek..tbe2 xde idea..ghaha..nak upload pic g gunung tpi smue aq save dalam lappy n lappy xley on T^T so later ah..korang doakan aq taw lappy aq elok balek,aq smpai termimpi2 semalam lappy aq tbe2 okay balek..haha mcm bdoh pon ade :P doakan laa weyh ayah aq xmarah n die cepat2 hantar g kat abg taufiq..aq cuak btol xstudy ape lagi neyh..cehh bajet rajen nak study plak aq neyh..hey hey! serious neyh >.<" ahaks..okay laa..papaiii korang...take care..be happy,be active..live to the fullest!! okies adios amig0os! salam alaik^^~

p/s :: last piece,be strong :)




❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

8 comments:

  1. pehh gunung eh? lama pulak tu.tak semua org ade experience tu. so challenging kan. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha a'ah..xlaa lame sngat just 2nyte :DD yup3 sngat!rase mcm nak patah balek je tyme halfway tuh..bnde nieh cabar our mentality either nak give up or fight for it^^ sngat best :) try laaa sekali^^~

      p/s : btw thanks for visiting :) da visit yours,nice one! teheee~ tahniah da 6th anniversary xD

      Delete
  2. Replies
    1. haha heybat laa sngat..tuh pon aq antara org last yg smpai dgn bantuan abg2+akak2 yg baek hati..acheewaahh~ haha nie mesti naja en?? =="

      Delete
  3. Replies
    1. hahahaha full version ape sygs??

      Delete
    2. full version tentang aktiviti daki gunung ny~ lau at twitter aderr limit lau nakk share2 story~ baca at blog kak tusy terus dapat full version nyerr~ heheh rajin eh kak tusy taip panjang2 cenggini~? ;D

      Delete
  4. HAHAHA bella punye entry lagi laaa panjang :P

    ReplyDelete