Monday, 13 August 2012

my precious august^^~

hey assalamualaikum :) whats up?!ape cer now?ahaks~
lame gler laa xupdate blog nieh..ble lame xupdate mcm2 laa yg keluar kat kepala nieh..bnyak bnde sngat nak story kat sni...but then bile start nak type,xtawu nak mule yg mane dlu..nak cte pasal ape je dlu..huhuhu ==" nak cte yg tuh tapi rase mcm xpatot diceritakan..nak story yg nieh tapi terasa mcm xpayah laa..hahaha aq sendiri sebersalah nak update..*ntah pape* lagipun bukan ade sape sngat nak bace..tol x tol x?? xP uhmmm so ape je eh aq nak merepek kat sini??...err..err..okay aq stuck!!~~ hahaha

...after lbey kurang 15minutes fikir...


well august kali nieh I bet sepatotnye jadi august paleng best for me..heee~ august kali nieh insyaAllah jatuh tarikh 1st raye on my burfday..xpon my burfday is last day puasa so kind of precious laa..august kali nieh sepatotnye excited sibuk uruskan barang2 nak masuk u sept nanti..august kali nieh burfday ramai org yg rapat dgn aq,burfday husna my cousin! today burfday die :) burfday abg iqram..n ramai ag..but entah mcm mane terase nieh august paleng sdey T_T terase sdey sngat..ary2 berat je dada nieh,sesak je rase nye bile fikir ape patot aq bwat actually...bnyak bnde jadi..one thing is 'die' lupe burfday aq..sdey nye..smpai hati lupe..aq xpernah lupe ape2 pasal die kowt >.< but die kejap je da lupe..huhu xpelaa,abaikan je yg tuh..xpenting sngat pun..then august kali nieh aq xde pon preparation ape2 nak msuk u..hahaha lawak3~ org laen da start da kowt..aq mcm tergapai2 lagi nak further mane..tbe2 terasa mcm pelangi aq dirampas smule..JPA mcm tunggu mase je aq terpakse lepaskan jugak..huuu~ aq da besar,aq kene matang! aq tawu tuh..sbb tuh aq xbnyak ckap ape yg aq rase kat org..bile result rayuan yg keluar teruk mcm tuh..aq speechless~..tbe2 terasa gelap nye dunia nieh..nak nanges sngat2 tapi terase mcm tuh bukan penyelesaian terbaek pun..huu~ but last2 aq nanges jugak..hehe nanges tyme baring sebelah tok,tok tepuk2 lengan aq suruh sabar..sebak bile tok dodoi aq suruh tido tyme tuh..die ckap nanti bile jage lega sikit..*lega laa sngat* :P


tyme dekat kampung nieh laa aq mule sedar mane tmpat aq berdiri..siapa aq sebenarnya..bnyak kelemahan rupenye..bile makcik tegur aq ary tuh,aq fikir lame kowt..she text me the next day pas die balek rumah die after hantar aq n tok balek rumah makngah..aq stay rumah makngah plak smpai raye..

"syamam ckup sempurna smue dah,agama bagus,study bagus..satu je..hal rumah tangga tuh xde sngat,makcik tegur sbb makcik syg..learn from elders not because kami lebih tua ttp sbb kami dah pernah buat silap mase kami muda..bila makcik berleter tu maksudnya makcik sayang..makcik xreti nak lovey-dovey,peluk cium..tapi makcik selalu doakan yg terbaek untuk anak menakan makcik...syamam ade masa lagi nak berbakti dekat tok n umi+ayah..."

sentap laa jugak mule2..mase tuh terase teruk sngat..down xpasal2..haha actually panjang gler msg die..smpai 3messages die send..every message full used..amik kau panjang xpanjang kan~~ haha menanges dowh aq..but part nieh laa aq paleng sentap..mmg btol pon..aq masak pon kalah dgn jiha..(eh yeke??bukan aq lagi power ke?haha) plus aq xsempurna semue nye :) agama?xde pun sempurna sngat..still perlukan guide n improvement..study?xnampak ke teruk nye result upu aq nieh,ape nak jadi laa mase depan aq nieh..ceehhh~ hikh0ok3~ manusia bile dikritik selalu nak terase kan..padahal tanpa kite sedar,actually smue tuh ntok improve diri sendiri jugak..mereka2 tegur atas dasar syg...waahh seronok nye sbb makcik syg aq lbey laa maksudnye..ekeke~ tok plak 2,3 hari nieh selalu mintak maaf kat aq after die tegur aq sumthing..haha comel btol..aq xkesah pon actually die tegur..sbb cara die tegur kelakar..ayat wajib die >> "syamam marah kaa kat tok?marah ka tok kata lagu tu?tok melawak jaa..sapa lagi nak melawak dgn tok kalau bukan syamam..syamam hat teman tok selalu kan?.." *smbil sengih2* haha ye laa tok..syamam xmarah pon..kecik hati pon x..laen kali syamam try xtido bnyak2 dah eh tok eh :P muehehe~


but to improve myself of course I need all people around me untuk selalu tegur,selalu betulkan kesalahan aq..kankan?well here aq belajar mcm2 menu from makcik..thanks to her..but western laa smue die ajar..haha die siap panggil suruh aq tngok..siap crite ag alternatif ape aq bley gune kalau xde bahan nieh,bahan tuh..haha comel je..~ pakcik plak selalu amik hati aq..kalau die nak suruh sumthing die mesti senyum lebar gler kat aq..haha kalau aq kene bebel dgn tok or makcik,pakcik always akan back up aq..kdg2 die bwat lawak sbb nak tukar topik..hahaha die selalu beli murtabak kat aq padahal aq xde laa suke sngat,kalau die lupe beli mesti die ckap "sorryy syamam,kesian syamam xde murtabak"..hahaha bengong je kan..sayang pakcik n makcik :)) huurrmm bile fikir2 balek mungkin bile aq down pasal study nieh n pasal..err err..ade laa xley ckap sini,haha so aq jadi xde semangat sngat nak bwat ape2..aq senyum je,bnyak termenung je keje..kesian makcik kdg2 ckap sorng2 ==" aig0o syamam!!~ matang laa sikit..urghhh urrgghh!!~ 


satu lagi dugaan august aq is aq sngat2 rindu kat sumone...rindu gler..~ selalu sebut2 name die..rindu nak jumpe,rindu nak gurau,rindu nak buli,rindu rindu rindu!!~ sape?kiki lala aq laa :') n also adek syg aq,widad ngokngek..lame nye xjumpe...aq rindu gler kat hampa!!wuwuwuwu~ shiqy shiqy shiqy!!adek adek adek!!wuwuwuwu~ ceeiit bile sdey baru nak rindu kan..haha xde laa..aq seriously honestly frankly said rindu dorng sngat..rindu gler babeng arh!!~ ahaks rindu nak dgr shiqy pujuk aq,motivate aq..tambah2 lagi tyme2 kritikal mcm nieh..rindu nak dgr adek janji bnde bdoh2 kat aq..haha taw x ape die selalu janji??die selalu ckap "xpayah belajar laa syamam,nanti aq keje aq kaya aq tanggung laa hg..hg tolong jaga anak2 aq ckup laa" hahhaa bngang nak mampos..pastu aq riinnduu sngat nak tngok RunningMan dgn kiki..nak gado dgn die pasal sape patot menang..sape paleng annoyying..haha gado bende2 remeh je..rindu sngat nak mngade2 ngan die..kemarin bile shiqy ckap kat fon "kenape syamam xbalek?"..aq senyap je..nanges w0o aq pastu senyap2..haha hadd0oii apesal laa gedik sngat aq lately,nanges je keje..==" huuu~




ade bnyak lagi bnde aq nak ckap..tapi ckup laa tu dlu kowt :) aahh~ nak wish happy burfday husna!! soorryy husna xbley nak belanja mcflurry malam nieh..huu~ kesian husna mata merah kene marah dgn pakngah..==" salah aq jugak laa sape laa suruh ajak die kluar..aq ingat nak celebrate burfday die simple2 je but xkesampaian..xpe xpe laen kali kte keluar together2 keyh :) malam nieh aq kene tinggal..sobs3~ husna keluar dgn makngah je sbb pakngah hot tbe2..xkan laa nak naek motor 3org babe..so aq tinggal laa..aq nak drive xnak kasi..fine fine~ hahaha malam nieh solat teraweh sorng2 je..T_T sdeyh..kalau kat rumah pakcik solat dgn pakcik n tok ;) xpe laa asalkan solat kan :) then nak ckap thanks a lot dkat cik maizatul akma a.k.a mama aiman sbb baek hati sngat dgr kisah sdeyh aq..haha n pujuk2 aq..terharu ah...thanks jugak kat nabilhus 'terbaek' kte sorng nieh sbb bgi mcm2 cara n advice kat mane aq patot cube ag...xlupe kat jie yg senyum bnyak2 for me :) bumbum kite sorng nieh~ haha kat simon jugak yg sudi tnye pasal result aq..muehehe thanks bro!~ ceehh da mcm dedication plak kan ==" okay laa..stop smpai sini...thanks korang yg sudi bace :) doakan laa aq kuat n happy selalu..taw3!! ngeh3~ okey dokey..papaaaiii~ take care..selamat bersahur n berpuasa esok!! :) jum jum kte same2 kejar lailatul qadar!!

p/s :: sdap gler makan kentang goreng..teheeee~ husna beli n goreng kat aq..baek kan kan?? xP xdpat mcflurry,kentang goreng sendiri buat pon sedaaapp~ alhamdulillah :D

have faith!have faith syamam!! :) jgn mngalah!fighting3!!^^~



❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

3 comments:

  1. jealous nyerr ngn family kak tusy~!!! <3 *__* <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. awwnnn~~~ xpe u got a really awesome mom kan?? :)

      Delete
    2. hehehe~ yeaaah~ :3 tp family kak tusy mmg awesome~! xD

      Delete