Sunday, 26 August 2012

errr..pasal sister kowt?

ape nieh ape nieh..~blank
err errr what should I write 1st ea?..eyyss rase nak tulis mcm2 coz everything is just awesome lately! O.o" huh? what? awesome laa sngat kan..err err k fine blank ==" haha ape nieh! >.< syamam!! *sigh huu..~

0opss lupe..assalamualaikum :D heee~ aq da lame tunggu m0od xsmpai2..n bile dipakse oleh "die" suruh update, mcm nie laa jadi nye, mcm blank..sbb bnyak sngat bnde nak tulis n if nak describe in words mcm agak buruk ayat aq now,errgghh annoyed dgn diri sndiri...but bile xupdate makin bnyak plak bnde yg nak story nanti..teehhee~ mngade kan? ok laa..aq xnak ckap bnyak sngat sbb da bertekad nak kurangkan "merepek" :) kurang ckap,makin baek..ye d0ok? :P


oyeah 19august yg lepas..burfday aq :) tyme raye 1st w0o!jeles x jeles x?aq malam tuh xtido langsung kowt..iskk3 teruk en?borak lame gler dgn athirah,sahabat dunia akhirat ana^^ then borak dgn pd..dgn cik najihah azis,she's da 2nd yg wish my burfday..thanks sweetheart!..hikh0ok3..sngat teruja malam tuh smpai berjam2 ckap especially dgn athirah laa..lame heck..kan cik athirah? xP so actually nak ckap thanks kat smue yg wish kat aq ary tuh..yg kasi gift :) yg belanja makan, husna babe! :) hee~ special thanks kat ayah sbb fullfill my wish nak sngat mandi air terjun..even jaoh die bawak jugak g..best sngat! :) mandi ramai2 dgn cousins sekali..terima kasih my 'hero',encik ayah ;) mcm2 laa happen that day,pleng suke tyme asyiqin naek kejut aq n nyanyi burfday song for me..sukeee sngat :))


ahha yetzha!!~ thanks jugak kat google sbb wish burfday aq..*mcm bangang* haha terkejut kowt tyme cursor aq sentuh cake tuh tbe2 naek "happy birthday syamam!" awwnnn thanks laa kan..because of aq rase sngat "touched" so aq printscreen laa..keh3 errr actually aq rase mcm xperlu nak state kat sini but lantak laa..letak je laa..:P xsalah kan?ok whatever~ =="

23august which is semalam burfday jiah! :) adek aq yg 4th tuh...kitorng 3beradek je duk rumah..aq, jiah, zati!~ malam tuh kitorang celebrate burfday jiah..xde cake ape pun but aq masak :D ngeh3 *heybat x? elleh buat yee mee je pon..==" tu pon nak bngge kan?ape laa zatusy syamam nieh..keh3~ but still aq sngat bngge sbb jadi org 1st yg wish n make sumthing for her..eceehh~

.......................................

ok ary nieh 26august keyh..atas2 neyh aq type 2days ago (ke 3 eh?kene masuk tadika balek neyh!) then stop sbb malas n xde m0od :P haha punye laa lame aq tangguh nak smbung..jiah smpai ary nieh nak balek kisas da kowt..uhuk3 sorryy jiah :( bnyak kali die tnye da update ke x?awwnn~ xpe ary nieh confirm update punye lah :DD everyday aq bukak je tab "edit post" nieh..tapi xsentuh pon, dok sibuk layan youtube n movie..ye laa nanti da bergelar "degree student" cuak plak xley nak layan movie selalu, sbb focus sngat n rajen study enn..haa?! ape?! tusy da berubah? iyeee korang,btol laa..sesungguhnye aq da insaf weyh..xnak maen2 dah mcm asasi dlu..uhuuk3..cheeiitt~ (poyo je lbey padahal nanti maen2 gak..muehehe)


dipendekkan story..aq bwat mcm2 for her diz tyme..kalau selalu nye aq wish je n then buat bdoh je laa..haha but for her burfday kali nie aq pon xtawu nape dgn aq tbe2 jadi kakak yg caring sngat..ceehhh~ haha..aq sngat laa baek dgn adek2 aq tyme nak dekat2 seruan g kelantan nieh..xpernah2 aq kasi adek aq pakai lappy aq lbey drpada an hour n plus selalunye aq akan suruh jugak2 dorng pakai lappy ummi..but lately aq dgn senang hati n xrase kesah pon kasi je even for a whole day kowt dorng pakai!aq steady xmarah pon weyhh!!..haha cool x aq?keh3 siap kasi pinjam hardisk ag..padahal aq syg gler menatang tuh..xkasi sngat dorng kacau..=="

antara bnde2 bodoh n 1st tyme aq bwat dlam hidup aq is pertamanye aq tolong die reply smue wallpost die..haha bangang x?tyme tuh die tngah iron baju skolah die n at the same tyme die on9 laa..then tbe2 je aq dtg dgn harapan nak "buli" die laa konon nye but then aq yg kene buli ade laa..==" die suruh aq tolong reply every burfday wishes die..so aq pon reply laa kan satu2..ehek3 aq n adek aq ofcoz laa beza kan cara kitorng ckap n tulis,tol x?kalau korang pon adek2 bradek smue laen kan?hua3 so sape2 yg rase pelik n terkejut kenapa zatil nazihah tbe2 cool (xley blah) sngat or mcm comel tbe2 en daa pandai dah ckap "fighting" n gune symbol pelik2 tuh please laa abaikan..teheee~ *xde point sebenarnye*


then 2nd is for the very 1st tyme aq call delivery pizza without ayah's or umi's permission :D fully gune duet sendiri plak tuh..ooppss xtawu actually perlu ckap ke x kat sni..but for us bertige this is a very meaningful thing yg kitorng pernah bwat together..xnak lupekan but nak make it a really cute memories without rase sebersalah xckap kat umi+ayah dlu..so kitorng decide biar je laa kantoi pon..bcoz mcm2 mane pon dorng akan tawu jugak one day :) heee~ kankan? errr ok aq rase mcm blank balek =="

dipendekkan crite aq n widad together senyap2 create a small party(kowt) untuk jiah :) tyme tuh die duk busy borak dgn akak skolah die kowt xsilap..simple je laa pun..kitorng prepare smue..die just turun makan je tyme tuh..ehhe~ jiah sngat excited sbb drpada ary tuh die dok sebut nak makan domino's pizza..so I grant her wish even xlaa seberapa sngat..nak dekat hundred weyh xseberapa sngat pon ==" tu satu ag aq pelik pasal aq,xde rase regret pon that tyme nak abeskan duet for her..xtawu nape..selalu nye at least rase mcm sayang laa jugak duet sndiri en..haha entah entah entah!!~



pizza tinggal half je baru teringat nak amik gmbar..haha ayam n twisted garlic bread pon da abes..sedap weyh ayam die :D kitorng makan pizza yg baru tuh..metasaurus extra cheese(kowt) ke ape ntah aq lupe name die..thats why laa mahal sikit..*ceehh nak jugak cte*


simba pon nak jugak..sibuk je laa ==" hikh0ok3


adek :) bersemangat die sambar tudung sbb nak suruh aq letak kat blog..haha >_0 adeesshh..simba pon ade jugak..aq xperasan,hampir je die nak aaammm!!~ hoho aq ade je snap pic jiah makan smbil pakai telekung (terbaek!) but die xkasi letak..n die suruh letak diz one..gmbar raye last year..so again without bnyak ckap aq pon ok je laa..aq kan budak baek..budak baek kene dgr ckap..kan? ohhyeeeaahh!! :D


nie laa jiah kte..jiah tomey3!! haha *gedik* die sngat comel kan kan? ahaks jiah xpayah bngge sngat keyh xP


n diz is me n adek tyme 2nd round punye..wh0oaa bnyak nye makan smpai 2nd round!? ye laa weyhh,sorng dpat 4pieces kowt,kalau nak sekali gus makan sekali dgn side dishes ape smue mmg xlarat laa so kene laa makan 2kali round..haha diz round jiah xde sbb die kat atas on9..so adek ajak aq snap pic due org..xde tudung punye pasal,adek suruh je aq pakai towel tutup :P bwahaha *gelak guling2* yes yes,thats towel babe bukan shawl ke ape ke..again TOWEL!haha lawak plak bile jie ckap "tudung"..nmpak laa buruk heck kamera fon aq nieh..smpai xnampak rupe towel..mnyesal tbe2 rase sbb suruh jiah bwak naek kamera awal2 ==" xpe..ayah janji nak belikan HTC kat aq if aq perform sem 1 nanti..ouhyeaahh!!~ ok2 tutup cte!! haha


ok laa..tu dah ckup kowt..hee~ to my dearest jiah, happy burfday dik :)) g0osebump rase pnggil adek kat hg..haha after hg balek from maktab mahmud dlu tyme hg f1,aq ingat ag hg start panggil aq kakak :) awkward sngat n till now hg still xtinggal "kakak" tuh everytime u call me..aq plak xpernah berubah n still panggil hg "jiah" smpai sekarang..haha u know my ego kan? :) but senyap2 aq terharu n suke hg panggil mcm tuh.."kakak syamam"..^^~ aq nak mintak maaf if selama nieh aq xjadi kakak yg baek untuk hg..kite besar sme2,bwat mcm2 same2..maen same2..mandi same2 (perlu ke state?)..berdue je sokmo smpai laa hg masuk asrama f1..haha hg yg tinggal aq ok!! :P mcm2 bnde bangang jadi kat both of us kan?ingat ag smue bnde2 tuh? haha hg sngat bengang kalau aq bangkitkan cte2 lame kan?wahkahkah sbb hg malu n rase xley blah..agak laa, aq pon rase malu bile hg ungkit balek :P

jiah+syamam :)

jiah+amrah+syamam^^~

so adekku syg :) selama aq xde nanti kat rumah n jrg2 sngat balek plus for a very long time laa kowt, jage widad for me please :") show her u're a good sister sebenarnye..yeah I bet u're..aq xkate aq kakak yg baek plus aq seriously jahat kowt..huhu kankan?? :) widad org nye unpredictable n kte sendiri kene pandai n bijak handle die..aq tawu kdg2 die annoying sngat n cpat marah..but if hg sabar n try tolerate dgn die,u will be surprised gler2 ah bile tngok a very g0od side of her :) seriously dek ah syg..trust me :)

doakan aq boley bawak diri taw kat sane n dpat perform study..n dpat 4flat amin3!! hehe..ok nie nak gedik sikit :P ---> malam burfday jiah tuh..kite tngok movie dgn adek kan?then jiah peluk belakang syamam ckap "syamam terima kasih,aq syg hg"..aq bwat bodoh je tngok tv xlayan hg pon tyme tuh en? haha paleng2 mesti hg rase mcm bodoh kan bwat mcm tuh sbb aq xkasi response pon..huu~ soorrryy.. esok2 nye tuh 2,3 kali hg akan tarik seluar or pgg kaki aq kuat2 when aq lalu sebelah hg tyme hg tngah baring n ckap "ah syg syamam".."aq syg hg" smbil sengih2 then baru hg lepaskan..even aq xckap ape2 n muke xde feeling everytime hg berkelakuan aneh tuh (ceehh xde lah..haha) aq sbnarnye sngat2 touched weeyyhh :") err err syamam syg jiah jugak!! :) heww heww~ sorryy sbb bwat mcm tuh..ego kuat btol ==" aig0o!~ u know me better kan?insyaALLAH pasnieh try nak jadi sweet n manja mcm hg keyh..*kidding  

okie dokie~ thats it I think..tbe2 aq rase post nieh mcm panjang..lantak laa ==" btw thanks for reading..take care! :) yeaayy at last abes pon siapkan entry nieh..wieh0o!!

p/s :: oppa gangnam style!!~ haha serious weyh lagu tuh fun..but MV die xley blah dowh..haha "habat"..kbye~


❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Friday, 24 August 2012

alahaiii plusliner~~


hey assalamualaikum :)
ape habaq?sihat dak?selamat ary raye btw! :D heee~ maaf zahir n batin yee?

haaa!~ aq naknaknak sngat ckap nieh..urgghh urrgghh!! plusliner pleaseee laa improve...serious kene improve..setiap kali aq naek plusliner je ade je masalah yg susah btol aq nak tolerate..semalam,mcm biase laa aq mesti terpilih kan kene naek bus balek putrajaya from kampung..asal balek naek public transport je ayah point kat aq..fine ==" but aq suke je..muehehe n diz tyme partner aq jiah! :) ceehh~ dah laa jam teruk sepanjang jalan..mule2 naek mcm puji laa jugak sbb better sikit from yg lepas2 aq naek..seat die da tukar..siap boley tolak kiri kanan adjust..good! :) tapi tapi tapi!!!~ huiii huiii rase mcm xperlu laa letak 'shower' dalam tuh..hoho aircond die bocor je sepanjang jalan babe!!kalau menitik2 xpe,nie mcm hujan btol!dah laa kat line aq je mcm tuh..kesian ade makcik tuh basah dgn baby2 die sekali..melalak laa budak tuh sbb sejuk kan..aq nieh da half basah..jiah keje gelak je sepanjang jalan..adoyyyaaiii xpasal2 je mandi dalam tuh ==" da laa sejuk gler plak tuh..dah tuu terpakse laa share satu seat dgn jiah..sempit heck,plus jaoh n lame,ltey,penat,saket hati smue ade tyme tuh...astagfirullah maybe xsengaja kowt syamam?accident can happen anywhere unexpectedly kan? :)..a'ah btol but at least sebelum tuh service laa dlu,check dlu ke..ape laa payah sngat ke?huurrmm~ xpe laa..experience :) but please2 laa plusliner,jgn laa buat aq terkilan je setiap kali naek..T_T sobs3


walau mcm mane pun, its a really fun journey..jiah sngat kelakar..ke'cuak'kan die seriously make my day..hahaha comel btol..gelabah je 24jam..syamam sempat ke??syamam mcm mane nieh??syamam lambat dah nieh,bus tu nak pergi dah!! ==" adek ku nazihah sorng nieh..chillax je laa..addooii..but bagus jugak sbb aq xlaa leka sngat..dalam bus kit0rang laa paleng bising,gelak je..haha sbb mcm2 scene ade dalam bus tuh..lawak kowt!~ jiah plak xabes2 dok cubit2 aq laa tolak pipi aq laa..saket kowt! garang btol..huuu~ tsskk tssskk T_T ok laa..ckup laa tu dlu..papaaiii~! thanks for reading :))

22 August 2012
baru perasan xtekan pulish button..*sigh



❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Friday, 17 August 2012

are we deserve it?

hey korang!~ assalamualaikum :) 
waahhh!!! nak raya dah..~ ceehh excited ah tu en??semua org dok busy update status tnye raye mane baju raye colour ape..siap ade cite ade 6pasang seyh!~ satu jubah la ape laa..perrgghh~ kaya babe..haha aq setahun satuuuuuu je baju raye tu pon da lbey from ckup..just diz year je xde baju raye sbb bajet smue dah lari kat wedding amrah :) still its okay for me sbb bnyak je ag baju yg tahun2 lepas punye elok ag en..bersyukur dgn ape yg ade.. 



well bila ckap pasal syawal yg bakal menjelma nieh,supposedly kte smue peka n sedar yg ramadhan bakal pergi..sekejap je ag..sedar xsedar dah hampir sbulan pon kte berpuase :) Alhamdulillah aq puase penuh this year..muehehehe *bngge* so xpayah laa ganti..buat puase 6 je :DD 

org ckap syawal nieh bulan kemenangan buat umat islam..tanda kemenangan kte yg berjaya melawan hawa nafsu sepanjang berpuasa..tanda kejayaan kite menempuh satu bulan yg dimana kite smue diuji dgn lapar dahaga,hiburan sane sini n kalau kte perhatikan same2 smue nieh actually nafsu kan?nafsu nak makan bnyak tyme iftar..nafsu nak beli baju+kasut raya bnyak2..nafsu modified rumah..cehhh apekah? :P hahaha tu nafsu jugak ape dowh,nafsu yg mengawal kte apabile kte terlalu berlebihan n melampau sehingga membazir..waahhh pandai aq bwat ayat skema mcm naja :P kah3! 




aq selalu terfikir bile dikatakan syawal itu bulan kemenangan,adakah kite benar2 rasa yakin n percaya bahawa kite layak menerima anugerah syawal itu sebenarnye? lets think..hows our ramadhan?kite buat ke amal sedekah mcm mana nabi anjurkan?solat 5waktu ckup x??kite tunaikan x zakat?kite same2 x mengimarahkan masjid berteraweh or kalau xmampu pon solat kat rumah..istiqamah x?ke awal2 ramadhan je kite buat?biar 8rakaat je asalkan istiqamah..renung2 kan adakah ramadhan kali nieh berjaya mendidik kite menjadi seorng penyabar bile mane nak berbuke ya Allah makan gelojoh sungguh,org baru seteguk air die dah abes sepinggan??adakah berjaya kite mengkhatam walau sekali quran?at least xpun bukak x quran tuh one page everyday?lailatul qadr kte kejar ke x? 


" مَنْ صَامَ رَمَضَانَ اِيْمَاناً وَاحْتِسَاباً غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ ". 

Maksudnya : " Sesiapa yang berpuasa Ramadan dengan penuh keimanan dan pengharapan akan diampunkan segala dosanya yang telah lalu " 

bnyak lagi yg boley dipersoalkan kepada diri kite sendiri sahabat2 :) kite nieh actually qualified x nak jadi graduan ramadhan?layak ke nak terima anugerah syawal?mcm contoh laa kan student skolah rendah nak amik UPSR dah pas raya nieh,ye d0k? haha adek aq lettew ==” adek study!!hehe ok back to contoh : si A nieh belajar mcm nak xnak,maen2 je,xbukak buku,relation dgn Allah+makayah+cikgu+kawan xjage..then bile dah abes exam result dpat 5D (contoh eh)..pastu tbe2 dpat anugerah kecemerlangan sekali dgn budak 5A dpat naek atas pentas same2..pernah x jadi situasi ni?xde kan?sbb ape??sbb die xlayak..die xcemerlang pun..so die xterpilih or tersenarai laa as excellent student..gler ape pengetua tuh nak kasi kan..same laa situasi mcm kte..kalau ramadhan kite buat maen,xtentu hala solat,puase je lebih..xmanfaatkan dgn zikir n quran or even kalau malas sngat dgr org bace quran pon dpat pahala beb..mcm aq,aq suke baring sebelah tok bile tok mngaji..sbb aq nak dgr..tok xkesah pon..jiah pon same,tyme die mngaji aq baring je atas riba die..die xkesah pon..kan jiah?? ngeh3 *rindu hg* bukan nak kate aq bagus,nak kate kat sini aq pon kdg2 ade perasaan malas tuh..so last choice aq tuh je laa.. 




kawan2 smue :) kite mcm tu pon Allah still anugerahkan syawal kat smue,Dia xpilih2 pun mcm pengetua ke ape..haha *merepek ape syamam* n mcm biase laa termasuk laa aq,bile nak raya waahh persiapan raya bukan maen..xsabar benar nye nak raya kan..jalan berjam2 pusing bape kali jalan tar tu pon xpe..xde hal laa..kan3? haha xrase lawak ke?xrase mcm malu ke bile kte punye ramadhan xseberapa tapi kite yg tergedik2 n mngade nak menikmati syawal tuh nanti..syawal tuh actually reward yg Allah kasi kat kte :) btol x?kan lebih bermakna n manis kalau kite make sure reward yg Dia kasi kat kite tuh ade erti..bukan saje2..menunjukkan we deserve it,prove to Him that we’re grateful with everything he gave us dgn memastikan ramadhan kite memberi 1001 improvement walaupun hanya sebulan..*membebel plak aq* teheee~ aq pon bukan laa nak kata bagus sngat everyday buat amal..just nak share ape yg terlintas kat fikiran aq bile org dok sibuk ckap syawal tanda kemenangan..syawal tanda kejayaan..kejayaan apekah yg sebenarnye dimaksudkan?fikir3!jgn cume angguk2 je mengiyakan ape org ckap..fikir ape maksud disebalik tu..bukan sekadar jadi bak burung belatuk..bile org ckap sdey nye,sayu nye ramadhan dah nak pergi..angguk3,update status sdey nye ramadhan bakal meninggalkan kite..like page ramadhan don’t leave us n blablabla..10minutes pas tu lupe dah,sibuk ckap pasal kueh raya xsiap ag plak..aduuhaaiii~~ tu bukan action yg sepatutnye kte buat..


yeah mmg btol xsalah..bagus laa mengingatkan smue org yang ramadhan will be leaving soon..xsalah :) cume nye niat sebenar kite tuh..adakah kte betul2 sedar n sedih ramadhan bakal pergi..atau just sekadar trend?org ckap pasal kesyahduan (pergh ayat) nye laa ape laa then kite pun terhegeh2 nak bwat bnde yg same..what the fish bro/sis??maksudkan ape yg hang kata weyh..jgn sekadar kata,but display it in action..aq xde laa maksud kan ouhh sdey kan so nanges laa merintih2..wuwuwuu~~ ramadhan~~ wuwuwu~ *kene ketuk dgn tok sat g kowt* daakk aiiihhh~~ haha maksud nye disini is sisa2 ramadhan yg ade nieh gune kan laa sebaek nye..iyeee btol bile ramai yg ckap entah laa ramadhan akan dtg sempat ke nak jumpe lagi..bagus sape yg ade perasaan mcm tuh...but make it valuable dgn berusaha menjadikan ramadhan kali nieh yg terbaek kite mampu buat :) bukan just sekadar cakap2 dimulut atau update status..every year update bnde yg same je..tpi diri sendiri xnak impr0ve..lawak kan??tol x?? 




again aq nak ckap xsalah weyh nak seronok2 nak raye..TAK SALAH..tak berdosa pon…malah bagus laa actually..tpi dalam kegembiraan n kesenangan hati (apekah?) nak menyambut syawal nanti apelah salah nye kite duduk sejenak n fikir ramadhan kali nieh ape je aq da bwat..muhasabah diri..xpayah tnye org,fikir sendiri..aq nieh betul2 dah ade improvement ke walau sedikit? fikir :) Allah beri akal untuk ape kawan2??haaa! pandai pun~~ untuk berfikir^^ haa satu ag!!~ improvement tuh bukan tngok berat badan turun ke x,ke naek melampau..hahahaha TAK,okey!!? gigit jugak sorng2 nieh.. 

Sememangnya agama Islam tidak melarang kita membuat persediaan bagi memeriahkan sambutan hari raya. Ini kerana hari raya adalah hari kemenangan kita ummat Islam melaksanakan rukun Islam ketiga dan berjaya menumpaskan hawa nafsu dan godaan syaitan.Cuma kita diberi peringatan agar jangan mengabaikan nilai dan roh Ramadan sehingga seolah-olah ibadah puasa yang kita kerjakan langsung tiada memberi kesan yang baik kepada diri kita.


last but not least (cehh mcm karangan) semoga ramadhan kali nieh menjadi titik tolak kite smue untuk sentiasa menjadi lebih baek from before..semoga ade hikmah mengapa Allah still hidupkan kite untuk same2 meraikan syawal nanti dan memberi peluang lagi kepada kite untuk terus mengabdikan diri kepada-Nya dalam syawal akan datang..fikirkan knape aq ckap mcm tuh..gune akal hg sekali sekali :) ingat!jgn hanye mengangguk..kalau aq tersilap atau salah please tegur..tu laa gune nye akal n ilmu pengetahuan babe..bile kte apply akal n also ilmu yg kte ade,kite xkan sekadar mngangguk je,but kte akan cube cerna n detect points atau mistakes dalam sesuatu tuh..pehe dop mu? walaweyhh!~ haha mentang2 nak jadi warga UMK dah kan..bajet ckap kelate plop doh!haha alahaaiii jeli~ kenape laa kau dalam hutan ==” cehh tbe2..okay laa..nak blah..aq update nieh dkat lappy je beno nye..nak on9 xley T_T sobs3 wi-fi dah abes..aq laa punye keje..astagfirullah syamam! jahat nguh mu neyh..kesian iqram punye wi-fi..sumpah sebersalah :( sorry broo~ janji xgune bnyak dah pas nieh (kowt)..teheee~~ nanti sok bley on9 nak update kat blog..keh3~ papaaaiiii!! take care~ thanks sbb sudi bace :) 

p/s : org kate dituntut memakai pakaian terbaek kite tyme syawal nanti..kan? ohyeah :) but that doesn’t mean kite kene pakai baju baru..kdg2 baju baru pon bukan baju terbaek kite..ye d0ok? fikir2 kan^^ 

- August 16, 2012 3:06PM -

this nyte mungkin last teraweh T_T jum teraweh ramai2!! -august 17-


❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤

Monday, 13 August 2012

my precious august^^~

hey assalamualaikum :) whats up?!ape cer now?ahaks~
lame gler laa xupdate blog nieh..ble lame xupdate mcm2 laa yg keluar kat kepala nieh..bnyak bnde sngat nak story kat sni...but then bile start nak type,xtawu nak mule yg mane dlu..nak cte pasal ape je dlu..huhuhu ==" nak cte yg tuh tapi rase mcm xpatot diceritakan..nak story yg nieh tapi terasa mcm xpayah laa..hahaha aq sendiri sebersalah nak update..*ntah pape* lagipun bukan ade sape sngat nak bace..tol x tol x?? xP uhmmm so ape je eh aq nak merepek kat sini??...err..err..okay aq stuck!!~~ hahaha

...after lbey kurang 15minutes fikir...


well august kali nieh I bet sepatotnye jadi august paleng best for me..heee~ august kali nieh insyaAllah jatuh tarikh 1st raye on my burfday..xpon my burfday is last day puasa so kind of precious laa..august kali nieh sepatotnye excited sibuk uruskan barang2 nak masuk u sept nanti..august kali nieh burfday ramai org yg rapat dgn aq,burfday husna my cousin! today burfday die :) burfday abg iqram..n ramai ag..but entah mcm mane terase nieh august paleng sdey T_T terase sdey sngat..ary2 berat je dada nieh,sesak je rase nye bile fikir ape patot aq bwat actually...bnyak bnde jadi..one thing is 'die' lupe burfday aq..sdey nye..smpai hati lupe..aq xpernah lupe ape2 pasal die kowt >.< but die kejap je da lupe..huhu xpelaa,abaikan je yg tuh..xpenting sngat pun..then august kali nieh aq xde pon preparation ape2 nak msuk u..hahaha lawak3~ org laen da start da kowt..aq mcm tergapai2 lagi nak further mane..tbe2 terasa mcm pelangi aq dirampas smule..JPA mcm tunggu mase je aq terpakse lepaskan jugak..huuu~ aq da besar,aq kene matang! aq tawu tuh..sbb tuh aq xbnyak ckap ape yg aq rase kat org..bile result rayuan yg keluar teruk mcm tuh..aq speechless~..tbe2 terasa gelap nye dunia nieh..nak nanges sngat2 tapi terase mcm tuh bukan penyelesaian terbaek pun..huu~ but last2 aq nanges jugak..hehe nanges tyme baring sebelah tok,tok tepuk2 lengan aq suruh sabar..sebak bile tok dodoi aq suruh tido tyme tuh..die ckap nanti bile jage lega sikit..*lega laa sngat* :P


tyme dekat kampung nieh laa aq mule sedar mane tmpat aq berdiri..siapa aq sebenarnya..bnyak kelemahan rupenye..bile makcik tegur aq ary tuh,aq fikir lame kowt..she text me the next day pas die balek rumah die after hantar aq n tok balek rumah makngah..aq stay rumah makngah plak smpai raye..

"syamam ckup sempurna smue dah,agama bagus,study bagus..satu je..hal rumah tangga tuh xde sngat,makcik tegur sbb makcik syg..learn from elders not because kami lebih tua ttp sbb kami dah pernah buat silap mase kami muda..bila makcik berleter tu maksudnya makcik sayang..makcik xreti nak lovey-dovey,peluk cium..tapi makcik selalu doakan yg terbaek untuk anak menakan makcik...syamam ade masa lagi nak berbakti dekat tok n umi+ayah..."

sentap laa jugak mule2..mase tuh terase teruk sngat..down xpasal2..haha actually panjang gler msg die..smpai 3messages die send..every message full used..amik kau panjang xpanjang kan~~ haha menanges dowh aq..but part nieh laa aq paleng sentap..mmg btol pon..aq masak pon kalah dgn jiha..(eh yeke??bukan aq lagi power ke?haha) plus aq xsempurna semue nye :) agama?xde pun sempurna sngat..still perlukan guide n improvement..study?xnampak ke teruk nye result upu aq nieh,ape nak jadi laa mase depan aq nieh..ceehhh~ hikh0ok3~ manusia bile dikritik selalu nak terase kan..padahal tanpa kite sedar,actually smue tuh ntok improve diri sendiri jugak..mereka2 tegur atas dasar syg...waahh seronok nye sbb makcik syg aq lbey laa maksudnye..ekeke~ tok plak 2,3 hari nieh selalu mintak maaf kat aq after die tegur aq sumthing..haha comel btol..aq xkesah pon actually die tegur..sbb cara die tegur kelakar..ayat wajib die >> "syamam marah kaa kat tok?marah ka tok kata lagu tu?tok melawak jaa..sapa lagi nak melawak dgn tok kalau bukan syamam..syamam hat teman tok selalu kan?.." *smbil sengih2* haha ye laa tok..syamam xmarah pon..kecik hati pon x..laen kali syamam try xtido bnyak2 dah eh tok eh :P muehehe~


but to improve myself of course I need all people around me untuk selalu tegur,selalu betulkan kesalahan aq..kankan?well here aq belajar mcm2 menu from makcik..thanks to her..but western laa smue die ajar..haha die siap panggil suruh aq tngok..siap crite ag alternatif ape aq bley gune kalau xde bahan nieh,bahan tuh..haha comel je..~ pakcik plak selalu amik hati aq..kalau die nak suruh sumthing die mesti senyum lebar gler kat aq..haha kalau aq kene bebel dgn tok or makcik,pakcik always akan back up aq..kdg2 die bwat lawak sbb nak tukar topik..hahaha die selalu beli murtabak kat aq padahal aq xde laa suke sngat,kalau die lupe beli mesti die ckap "sorryy syamam,kesian syamam xde murtabak"..hahaha bengong je kan..sayang pakcik n makcik :)) huurrmm bile fikir2 balek mungkin bile aq down pasal study nieh n pasal..err err..ade laa xley ckap sini,haha so aq jadi xde semangat sngat nak bwat ape2..aq senyum je,bnyak termenung je keje..kesian makcik kdg2 ckap sorng2 ==" aig0o syamam!!~ matang laa sikit..urghhh urrgghh!!~ 


satu lagi dugaan august aq is aq sngat2 rindu kat sumone...rindu gler..~ selalu sebut2 name die..rindu nak jumpe,rindu nak gurau,rindu nak buli,rindu rindu rindu!!~ sape?kiki lala aq laa :') n also adek syg aq,widad ngokngek..lame nye xjumpe...aq rindu gler kat hampa!!wuwuwuwu~ shiqy shiqy shiqy!!adek adek adek!!wuwuwuwu~ ceeiit bile sdey baru nak rindu kan..haha xde laa..aq seriously honestly frankly said rindu dorng sngat..rindu gler babeng arh!!~ ahaks rindu nak dgr shiqy pujuk aq,motivate aq..tambah2 lagi tyme2 kritikal mcm nieh..rindu nak dgr adek janji bnde bdoh2 kat aq..haha taw x ape die selalu janji??die selalu ckap "xpayah belajar laa syamam,nanti aq keje aq kaya aq tanggung laa hg..hg tolong jaga anak2 aq ckup laa" hahhaa bngang nak mampos..pastu aq riinnduu sngat nak tngok RunningMan dgn kiki..nak gado dgn die pasal sape patot menang..sape paleng annoyying..haha gado bende2 remeh je..rindu sngat nak mngade2 ngan die..kemarin bile shiqy ckap kat fon "kenape syamam xbalek?"..aq senyap je..nanges w0o aq pastu senyap2..haha hadd0oii apesal laa gedik sngat aq lately,nanges je keje..==" huuu~




ade bnyak lagi bnde aq nak ckap..tapi ckup laa tu dlu kowt :) aahh~ nak wish happy burfday husna!! soorryy husna xbley nak belanja mcflurry malam nieh..huu~ kesian husna mata merah kene marah dgn pakngah..==" salah aq jugak laa sape laa suruh ajak die kluar..aq ingat nak celebrate burfday die simple2 je but xkesampaian..xpe xpe laen kali kte keluar together2 keyh :) malam nieh aq kene tinggal..sobs3~ husna keluar dgn makngah je sbb pakngah hot tbe2..xkan laa nak naek motor 3org babe..so aq tinggal laa..aq nak drive xnak kasi..fine fine~ hahaha malam nieh solat teraweh sorng2 je..T_T sdeyh..kalau kat rumah pakcik solat dgn pakcik n tok ;) xpe laa asalkan solat kan :) then nak ckap thanks a lot dkat cik maizatul akma a.k.a mama aiman sbb baek hati sngat dgr kisah sdeyh aq..haha n pujuk2 aq..terharu ah...thanks jugak kat nabilhus 'terbaek' kte sorng nieh sbb bgi mcm2 cara n advice kat mane aq patot cube ag...xlupe kat jie yg senyum bnyak2 for me :) bumbum kite sorng nieh~ haha kat simon jugak yg sudi tnye pasal result aq..muehehe thanks bro!~ ceehh da mcm dedication plak kan ==" okay laa..stop smpai sini...thanks korang yg sudi bace :) doakan laa aq kuat n happy selalu..taw3!! ngeh3~ okey dokey..papaaaiii~ take care..selamat bersahur n berpuasa esok!! :) jum jum kte same2 kejar lailatul qadar!!

p/s :: sdap gler makan kentang goreng..teheeee~ husna beli n goreng kat aq..baek kan kan?? xP xdpat mcflurry,kentang goreng sendiri buat pon sedaaapp~ alhamdulillah :D

have faith!have faith syamam!! :) jgn mngalah!fighting3!!^^~



❤ Self motivation is the key to success. Be your own cheerleader! ❤